fijal7891
2 months agoRising Novice
serwery warszawa
Witam, co się dzieje z serwerem w Warszawie?? Zawsze był na poziomie 5ms, a teraz około 26ms.... szybszy już jest we Frankfurcie 24ms. Macie jakąś awarię????
Witam, co się dzieje z serwerem w Warszawie?? Zawsze był na poziomie 5ms, a teraz około 26ms.... szybszy już jest we Frankfurcie 24ms. Macie jakąś awarię????
Jakieś pomysły???
Hej fijal7891
W momencie kiedy niepokoi Cię stan usług internetowych Dowiedź się jak sprawdzić status serwerów gier EA.
Dodatkowo:
EAS FC zawsze stara się połączyć cię z takim centrum przetwarzania danych, żeby rozgrywane mecze online były jak najpłynniejsze. Czasem będzie to najbliższy możliwy ośrodek, ale nie zawsze.
Operatorzy łączy internetowych co do zasady nie przesyłają danych bezpośrednio z punktu A do punktu B. Pakiety z danymi wędrują przez różne lokalizacje, czasem nawet krążą po całym świecie. Może to wynikać z ograniczeń infrastruktury sieciowej niektórych operatorów, albo też z przyjętego przez nich modelu biznesowego. Tego rodzaju decyzje są od nas niezależne. Podejmują je operatorzy w zależności od ich potrzeb i bieżącej sytuacji.
W niektórych przypadkach połączenie z centrum przetwarzania danych jest najlepszym połączeniem dostępnym w tej chwili, nawet jeśli jest dalej. Twoje połączenie może zostać również przekierowane w inne miejsce w przypadku problemów w sieci globalnej wpływających na dobór trasy dla twoich danych albo kiedy jedno z naszych centrów przetwarzania danych doświadcza trudności technicznych.
dziękuję za odpowiedź. Problem trwa od 2-3 tygodni i nic się nie zmienia. Z takim pingiem można grać ale jedynie offline...ewentualnie zmienić operatora?
fijal7891 w raporcie z oceną swojego stanu połączenia możesz też zobaczyć jak wypadają inni operatorzy "w twojej okolicy".
Pamiętaj, że wskazówki z tematu Rozwiązywanie problemów z połączeniem w EA SPORTS FC™ zawiera opis możliwych działań, które mogą poprawić jakość połączenia. Zalecenia te mogą usprawnić połączenie, ale aby uzyskać więcej informacji, skontaktuj się ze swoim dostawcą usług internetowych (DUI).
z tym sprawdzaniem to trochę słabo, bo wyskakuje komunikat że funkcja nie jest dostępna w moim regionie.... :D
Im having the same issue
i used to play 4ms and this past week all the games i search are 40-50 ping, is there something wrong with the Warsaw server ???
Też mam ten problem, pingi nagle około miesiąca temu z 8-10 zmieniły się w fife na 25-30. Nie potrafię znaleźć przyczyny. Skąd masz internet ? bo ja playa, keidyś z upc
tez mam dokladnie to samo. play/upc pingi wczesniej ok 12-14, a teraz od paru dni, albo od ostatniego patcha w sumie nie pamietam dokladnie 38 i praktycznie nie da sie grac, probowalem reinstalowac gre, resetowac routery, grac na wifi lub kablu, albo z internetu telefonowego, nic nie daje. natomiast znajomy w wawie ma ping na poziomie 2-4ms (info z dzisiaj)
moj znajomy z Bydgoszczy, też ma z playa i ma ping około 6. Więc do końca nie wiem co jest grane
u mnie aktualnie jest jeszcze lepiej, ping do serwera w warszawie około 50ms. Do serwera w Niemczech około 27ms. Sprawdzałem ping do serwerów w warszawie dla innych gier. Wszędzie normalnie 7-8ms.