Forum Discussion

0nly0neb0ss's avatar
0nly0neb0ss
Seasoned Newcomer
23 days ago
Solved

Black Screen po włączeniu meczu

Witam, mam od jakiegoś tygodnia, gdy opalam zagraj mecz to nic się nie dzieje jest tylko black sreen.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    18 days ago

Dzięki za przesłanie DxDiag 0nly0neb0ss​ Widzę, że Twój laptop spełnia wymagania gry (i5-12450HX, 32 GB RAM, RTX 4050), a sterowniki karty graficznej są aktualne.

Zwróciło moją uwagę jednak coś innego. W raporcie znajdują się wpisy dotyczące awarii EA AntiCheat Game Service oraz kilka błędów LiveKernelEvent, które mogą wskazywać na problem z działaniem sterownika lub usługi działającej w tle.

Na początek proponuję wykonać dwie rzeczy:

• całkowicie odinstaluj i zainstaluj ponownie EA AntiCheat,
    • na czas testu wyłącz SteelSeries GG (Sonar). W DxDiag widać wiele wirtualnych urządzeń audio Sonar, które ingerują w system audio. Warto sprawdzić, czy po ich wyłączeniu problem z czarnym ekranem nadal występuje.

Daj znać również, czy czarny ekran pojawia się przy każdym meczu, czy tylko w określonych trybach (np. Rivals, Champions lub Kariera). To pomoże zawęzić możliwą przyczynę.

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    23 days ago

Hej 0nly0neb0ss​ 

Na początek spróbuj zresetować ustawienia gry. Zamknij FC 26 oraz EA app, a następnie przejdź do folderu:

• C:\Users\Twoja_nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26

Zmień nazwę folderu FC 26 na przykład na FC 26_kopia. Przy kolejnym uruchomieniu gra utworzy nowy folder z domyślnymi ustawieniami.

Jeśli problem nadal będzie występował, sprawdź pliki gry:

• w EA app użyj opcji Napraw,
    • w Steam wybierz Właściwości > Zainstalowane pliki > Sprawdź spójność plików gry.
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    19 days ago

Dzięki za update – skoro wcześniejsze kroki nie pomogły, sprawdźmy to trochę szerzej.

Na ten moment potrzebujemy jeszcze dwóch rzeczy, żeby lepiej zawęzić problem:
    - podeślij proszę aktualny raport DxDiag – dzięki temu sprawdzimy, czy wszystko po stronie systemu i sterowników wygląda OK
    - spróbuj uruchomić grę na nowym koncie administratora w Windows i sprawdź, czy tam też pojawia się czarny ekran

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    18 days ago

Dzięki za przesłanie DxDiag 0nly0neb0ss​ Widzę, że Twój laptop spełnia wymagania gry (i5-12450HX, 32 GB RAM, RTX 4050), a sterowniki karty graficznej są aktualne.

Zwróciło moją uwagę jednak coś innego. W raporcie znajdują się wpisy dotyczące awarii EA AntiCheat Game Service oraz kilka błędów LiveKernelEvent, które mogą wskazywać na problem z działaniem sterownika lub usługi działającej w tle.

Na początek proponuję wykonać dwie rzeczy:

• całkowicie odinstaluj i zainstaluj ponownie EA AntiCheat,
    • na czas testu wyłącz SteelSeries GG (Sonar). W DxDiag widać wiele wirtualnych urządzeń audio Sonar, które ingerują w system audio. Warto sprawdzić, czy po ich wyłączeniu problem z czarnym ekranem nadal występuje.

Daj znać również, czy czarny ekran pojawia się przy każdym meczu, czy tylko w określonych trybach (np. Rivals, Champions lub Kariera). To pomoże zawęzić możliwą przyczynę.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    6 days ago

0nly0neb0ss​ Widzę, że na ten moment nie otrzymaliśmy od Ciebie odpowiedzi. Oznaczyłam wskazówki z mojego wcześniejszego wpisu jako rozwiązanie, żeby były bardziej widoczne dla innych graczy zaglądających do tego wątku.

Jeśli jednak nadal potrzebujesz pomocy albo masz dodatkowe pytania, śmiało daj znać.