Forum Discussion

DefintelyNotMe's avatar
DefintelyNotMe
New Novice
25 days ago

Brak biegu???

Dzisiaj ponownie natknąłem sie na ten sam problem, ostatnie 5 minut, podaję piłkę prostopadle, moj napastnik przyjmuje, a zamiast biec, to sobie truchta (napastnik Temp 97 strzal 97), przez co obrońcy go dogonili i zabrali piłkę. Możecie wytłumaczyć w jaki sposób to jest skonstruowane? O co chodzi? Czemu po przytrzymanie R2 Napastnik nie biegnie? Oczywiście kolejny raz w sytuacji stykowej 2:3, przez ten bieg przegrałem gre, widać bylo ze nawet przeciwnik byl zdezorientowany. Czy to sławny system EA który obniża statystyki graczy gdy ktos wygra za duzo gier pod rząd?

4 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    22 days ago

Hej DefintelyNotMe​ 

Dzięki za opis sytuacji. Rozumiem, że taka sytuacja może być frustrująca, zwłaszcza jeśli miała wpływ na wynik meczu.

Jeśli zauważasz, że problem powtarza się regularnie, sprawdź proszę, czy występuje również po odświeżeniu sesji - zamknij grę, wyłącz konsolę na około 3 minuty, zrestartuj router i uruchom wszystko ponownie.

• DefintelyNotMe's avatar
    DefintelyNotMe
    New Novice
    9 days ago

EA_Kalina​ Oczywiście ze caly czas występuje, dodatkowo jesli chcecie cos poprawic w grze to ponizej podrzucam co sie gdzie dzieje:

1. Obrońcy dobiegają do piłek szybciej niz napastnicy (wypuszczonej piłki przez np pomocnika) mimo ze sa dalej i na pewno maja mniejsze tempo niz napastnik, bardzo częsta sytuacja, wszyscy o tym piszą/mówią, mija prawie rok i dalej jest.
    2. Czasem sa misje ze trzeba zagrać daną osobą/danym krajem i czasem trzeba zagrać brązową/srebrną kartą, dlaczego jak sie nimi gra to nie umieją biegac, podawać dokladnie i tak dalej (rozumiem ze to słabsze karty) ale dlaczego w momencie grania w Squad battles te karty osiągają wieksze prędkości z piłką niz np pomocnik z tempem 94? (Brązowa karta bez ++ wyprzedza jakąkolwiek inną kartę)
    3. Dlaczego w momencie wygrywania meczu 4:0 w np rivals, obrona i postacie z drużyny (AI) przestają grac jak wcześniej i grają duzo gorzej? (Rozumiem ze jak ktos przegrywa to chcecie pomoc, ale moze lepiej zrobic system MMR i dobierać graczy po umiejętnościach a nie jednej drużynie zaniżać siłę gry AI?)
    4. Tragedia z dropem z paczek, rozumiem ze tu jest losowość ale dostawanie z 10 paczek pod rząd tej samej karty jest troche frustrujące (dopowiem dla wszystkich i dla konsultanta z EA, nie wydaje na ta grę pieniedzy, tu obstawiam ze tez ma to wpływ na drop).
    5. Dlaczego większość podań ktore wychodzą (nawet ktos z POD 95) to po prostu nie dochodzą do sojusznika, ale zawsze trafia do przeciwnika idealnie pod nogi.
    6. Odbite pilki od przeciwnika w 90% przypadkach trafiają do przeciwnika.
    7. Odbiory od przeciwnika (jesli nie sa przyjęte piłkarza odbierajacego) tez trafiają w 90% do przeciwnika.
    8. Co chwila w misjach sa jakies problemy, albo zle tłumaczone frazy.
    9. W podaniach górą jest losowość, nawet jak piłkarz ma podania górą+ to i tak jest loteria, bo w wiekszosci przeciwnik ustawia sie automatycznie przed sojusznikiem (tu mówię ze i moi przeciwnicy tak mają i ja - przez co nie ma sensu wgl używania podan górą jak dochodzą w okolo 40%.
    10. WBS na poczatku wyjscia gry - bezsensu (poza ludźmi ktorzy wydają krocie na tą grę) moze lekko zmniejszyc niektore wymagania tak zeby kazdy mógł to ogarnac? Czy to gorszy gracz czy to lepszy? 
    11. Wspomnę jeszcze raz o dobieraniu graczy, co to jest za system ktory dobiera gracza ze średnią zespolu 82 z zespołem 93? Gdzie widac ze ten drugi jest duzo bardziej doświadczonym graczem (tu mowie o jakims lutym, dawniejszy moment, ale pokazuje ze z dobieraniem jest cos nie tak, albo jest zupełna losowość)
    12. Ponownie dobieranie, dlaczego dobiera gracza ktory przegral 6 meczy pod rząd z graczem ktory wygrywa x meczy pod rząd?

To część rzeczy z ktorymi ja sie borykałem, badz widzialem ze ludzie sie borykali. Polecałbym najpierw poprawic rozgrywkę, potem dorzucać nowe karty, bo gra jest w coraz gorszym stanie.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 days ago

Dzięki, że poświęciłeś czas na tak szczegółowe opisanie swoich uwag. Tego typu konstruktywny feedback jest ważny i pomaga wskazać obszary, które według graczy wymagają uwagi.

Dziękuję za podzielenie się swoimi spostrzeżeniami.