Forum Discussion

Tomixon44's avatar
Tomixon44
Rising Novice
2 months ago

Crashowanie gry

Zakupiłem gre w edycji ultimate i od 2 tygodni nie moge zagrac meczu. Po około 10 minutach w grze wywala mnie do pulpitu bez pokazania jakiegokolwiek błedu. Zauwazyłem ze duzo osob ma ten sam bład wiec wysłalem prośbe o zwrot pieniedzy ponieważ strona nie lezy po mojej stronie a po stronie EA, lecz nie dostałem żadnej inofrmacji zwrotnej. Od 4 edycji gram na Komputerze i zawsze gra chodziła poprawnie wiec to nie jest problem po mojej stronie. Jeżeli ktoś tez miał ten bład ale udało mu sie go naprawic to bardo prosił bym o pomoc. Załaczam tez moje dxdiag jeżeli ktos by potrzebował.

4 Replies

• U mnie to samo, pisałem już kilkukrotnie w tej sprawie i nic, zero jakiejkolwiek reakcji.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej Tomixon44​ 

Oto, co widać w Twoim DxDiag i co bym zrobił krok-po-kroku:

• Sprzęt poniżej wymagań VRAM – masz GTX 960 z 2 GB pamięci. FC 26 realnie potrzebuje 4 GB VRAM dla stabilnych tekstur. Typowy objaw przy 2 GB to crash bez komunikatu po kilku–kilkunastu minutach (przepełnienie VRAM → wyrzucenie do pulpitu).
    • Windows 10 19041 (stary build) + błędy serwisowania aktualizacji – w WER masz serię CbsPackageServicingFailure2 (0x80073701) oraz crashe wuauclt.exe/ntdll.dll. Uszkodzone komponenty Windows potrafią wysypywać gry (DX/Visual C++/usługi).
    • Bardzo stary BIOS (2015) na płycie MSI MS-7816 – to nie musi być winowajca, ale przy nowych sterownikach i DX12 stabilność bywa lepsza po aktualizacji mikrokodu/ME.

W związku z tym, że Twój PC nie spełnia wszystich zaleceń minimalnyc poniższe wskazówki nie koniecznie będą wpełni skuteczne:

dawidbogusz​ fdsrtfvytfyug678​ podeslijcie aktualny DxDiag.

• od 19 września rozegrałem pierwsze mecze w całości, po kilkunastu dniach kombinowania, udało mi sę chociaż w małej części ogarnąć sprawę, póki EA nie ogarnie tego, zróbcie tak:

odinstalujcie całkowicie sterowniki GPU  uzywając ddu (display driver uninstaller)

następnie zainstalujcie sterowniki "mowa tu o nvidia" wersje 552.22 WHQL

w grze ustawcie na sztywno 30fps wylaczony vsync

w tle wyłączcie wszystkie aplikacje i nakladki.

podczas rozgrywki nie uzywajcie nic w tle, zadnych przegladarek, nie wlaczajcie  youtube czy spotify, bo moze wam wywalic gre.

działa na 100%. Póki majstry z Kanady nie zoptymalizuja gry to jedyne wyjście.

About FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.748 PostsLatest Activity: 22 minutes ago