erhard55
24 days agoNew Adventurer
Dźwięk !
Zbyt głośne trybuny , a ledwo słyszalny gwizdek sędziego w każdej grze . Jeśli ktoś potrafi to proszę to naprawić , bo w trakcie gry to jest denerwujące . Jak zresztą wszystko w tej grze . Gra takiej...
Nie widzę podobnych zgłoszeń na naszym forum PL, więc podeślij proszę aktualny DxDiag. W międzyczasie spróbuj uruchomić grę na nowym koncie administratora i daj znać, czy coś zmieniło się z dźwiękiem.
Napisz też, czy grasz na słuchawkach, głośnikach czy przez dźwięk z TV?
Sprawdziłem z nowym kontem administratora i nadal to samo , bez zmian . Gram na głośnikach . Mój dxdiag :
Dzięki za dodatkowe info i DxDiag – tu już widać jedną rzecz, którą warto sprawdzić. Sterownik karty graficznej masz z 11.12.2025, więc jest OK, ale przy dźwięku często kluczowe są też aktualizacje systemu i same sterowniki audio, bo to one odpowiadają za miks.
Druga możliwa przyczyna to właśnie system – w logach widać drobne błędy i problemy z aktualizacjami, więc możliwe, że coś nie działa w pełni poprawnie w tle i wpływa na dźwięk.
Na Twoim miejscu sprawdziłabym teraz trzy rzeczy. Najpierw wejdź w Windows Update i upewnij się, że wszystko jest w pełni zaktualizowane – nie tylko „sprawdzone”, ale faktycznie brak zaległych instalacji. Potem wejdź w Menedżer urządzeń > dźwięk i zobacz czy Realtek ma najnowszy sterownik – jeśli nie, pobierz bezpośrednio ze strony producenta płyty lub Realteka i zainstaluj na czysto. Na koniec warto upewnić się, że system jest aktywowany (Ustawienia > System > Aktywacja), bo przy problemach z usługami systemowymi potrafią się pojawiać takie dziwne zachowania.
Daj znać czy coś się zmieniło po tych krokach.
Wszystkie sterowniki aktualne . Pozostałe kroki sprawdzone i nadal bez zmian . Przypomniałem sobie że identyczna sytuacja była w FC 25 i została po jakimś czasie naprawiona przez EA , więc jak pisałem to jest błąd w grze , który mogą naprawić tylko Ci co ją stworzyli . Dziwi mnie tylko to że nikomu to nie przeszkadza. Nie wyobrażam sobie żeby oglądać mecz na żywo w TV inie słyszeć gwizdka .