Forum Discussion

Michal3105's avatar
Michal3105
Seasoned Rookie
29 days ago
Solved

granie ze znajomymi

chce zagrać ze znajomym a nie mogę bo nie dostaje zaproszeń a nie mogę bo jak mam znajomych pod R2 to nie widać tego więc odpowiecie mi kiedyś proszę 

@ea   

@ea   

@ea

• Jeśli chodzi o paczkę/ zawodnika, to nie mamy możliwości przyznawania brakujących nagród ani rekompensat z poziomu forum.

W sprawie problemu z grą ze znajomymi spróbuj jeszcze:

• uruchomić EA app i FC 26 jako administrator,
    • dodać grę do wyjątków w Zaporze systemu Windows,
    • wyłączyć programy, które mogą wpływać na połączenie (np. VPN, filtry sieciowe),
    • sprawdzić, czy Ty i znajomy korzystacie z tej samej wersji protokołu IP (IPv4 lub IPv6),
    • upewnić się, że macie zgodny typ NAT.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    29 days ago

Dzięki za zgłoszenie Michal3105​ 

Czy problem pojawił się dopiero po ostatniej aktualizacji, czy występował już wcześniej?

Chciałabym też dopytać o kilka rzeczy:

• na jakiej platformie grasz (PC, PlayStation czy Xbox)?
    • czy problem dotyczy tylko FC 26, czy również innych gier EA?
    • czy Twój znajomy widzi Ciebie na swojej liście i może wysłać zaproszenie, czy u niego wygląda to tak samo?

Na początek spróbuj odświeżyć sesję - zamknij grę, wyłącz konsolę lub komputer na około 3 minuty, zrestartuj router, a następnie uruchom wszystko ponownie i sprawdź, czy lista znajomych pod przyciskiem R2 zacznie się wyświetlać.

• Michal3105's avatar
    Michal3105
    Seasoned Rookie
    27 days ago

EA_Kalina​ 

nie wiem czy od ostatniej update ale chyba tak muśzę restartować fc często i kolegą też na innych platformach czyli pc xbox ps

ja nie mogę przyjąć i nwm jak to widzi

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    27 days ago

Dzięki za odpowiedź Michal3105​ 

Skoro problem pojawił się prawdopodobnie po ostatniej aktualizacji i występuje niezależnie od platformy znajomych (PC, PlayStation i Xbox), chciałabym jeszcze dopytać o jedną rzecz.

Czy po naciśnięciu R2 lista znajomych jest całkowicie pusta, czy wyświetla się jakiś komunikat o błędzie? Napisz też, na jakiej platformie grasz.

Spróbuj również usunąć tego znajomego z listy znajomych EA i dodać go ponownie bezpośrednio z poziomu gry, a następnie sprawdź, czy zaproszenia zaczną działać.

Daj znać, czy coś się zmieniło po wykonaniu tych kroków.

• Michal3105's avatar
    Michal3105
    Seasoned Rookie
    26 days ago

EA_Kalina​ 

Gram na pc nie pokazuje mi wogóle listy PO prostu nie ma nic pokazuje komunikat o zaproszeniu ale nie mogę nic zrobić także mam pytanie z paczką za 1 Coin bo jej nie miałem w paczki dla ciebie czy mogę ją odebrać jeszcze dzisiaj na parę godzin zniknęły mi te paczki dla ciebie potem dostałem komunikat o były ale ja chcę paczkę za 1 Celina dajcie rekompensate czy co wy tam robicie bo naprawdę piszę na tym forum by pomóc ale jest tyle błędów i problemów z tą grą że brak mi słów i zaczynam się irytować więc proszę nie potrzebuje nie wiadomo czego tylko liczę na tą paczka chyba że będzie tak miło i dacie mi pick z iconą niewymienną też bym się ucieszył może być nawet karty Basic iconą chociaż wiem że to mało prawdopodobne ale w to wieże że coś mi dacie pozdro i przepraszam za agresję w innych postach po prostu nie szło mi 😊 liczę na odp. Wartą człowiek a nie odpowiedź co wygląda jak bym gadał z chat gpt bo wsze odpowiedzi na forum irytują takie ogólne jakby nic się nie dało bo daje pomysł a każda odp. To dzięki za twoją opinią to pomaga itp.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    26 days ago

Jeśli chodzi o paczkę/ zawodnika, to nie mamy możliwości przyznawania brakujących nagród ani rekompensat z poziomu forum.

W sprawie problemu z grą ze znajomymi spróbuj jeszcze:

• uruchomić EA app i FC 26 jako administrator,
    • dodać grę do wyjątków w Zaporze systemu Windows,
    • wyłączyć programy, które mogą wpływać na połączenie (np. VPN, filtry sieciowe),
    • sprawdzić, czy Ty i znajomy korzystacie z tej samej wersji protokołu IP (IPv4 lub IPv6),
    • upewnić się, że macie zgodny typ NAT.