Forum Discussion

fijal7891's avatar
fijal7891
Rising Adventurer
18 days ago

migający czarny ekran

Czy tylko u mnie w ea fc 26 ekran miga co jakiś czas na czarno? czarny ekran trwa 1s i gram na ślepo? migotanie może występować kilkanaście razy w ciągu minuty.  ta gra potrafi zaskakiwać... Konsola Xbox series X.

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    17 days ago

Hej fijal7891​ 

Na Xbox Series X takie krótkie, czarne „mrugnięcia” ekranu najczęściej nie są uszkodzeniem konsoli, tylko chwilowym resetem sygnału HDMI - zwykle przy zmianie trybu obrazu, HDR albo odświeżania.

Najpierw usuń w grze plik „Ustawienia osobiste” i pozwól, żeby gra utworzyła nowy, czysty profil ustawień. Następnie wykonaj zimny restart konsoli - wyłącz ją całkowicie, odłącz od prądu na około 3 minuty i dopiero potem uruchom ponownie.

Jeśli problem będzie wracał, wejdź w ustawienia Xbox > Ogólne > Opcje TV i wyświetlania i ustaw rozdzielczość na 1080p na test. Wyłącz też tymczasowo HDR oraz 120 Hz, jeśli masz włączone. Czasem przy konkretnych TV dochodzi do krótkiej utraty sygnału przy wyższych trybach.

Warto też sprawdzić inny kabel HDMI albo inne wejście w telewizorze - takie 1-sekundowe czarne ekrany bardzo często są właśnie efektem renegocjacji sygnału.

Daj znać, czy dzieje się to tylko w FC 26, czy w innych grach też.

• fijal7891's avatar
    fijal7891
    Rising Adventurer
    14 days ago

Dziękuję za odpowiedź, problem był jednorazowy, tak jak mecz w sezonach online gdzie mój bramkarz grał w środku pola w stroju jak reszta moich zawodników, a bramka w tym czasie była pusta :D  Mam za to inne pytanie, w związku z tym że osiągnąłem szczyt możliwości mojej konfiguracji sieciowej to muszę teraz wdrożyć sztuczne opóźnienie w mojej konfiguracji, aby algorytm EA zaklasyfikował mnie jako "High-Risk Client"? Aktualnie gameplay jest ociężały, pomimo perfekcyjnej konfiguracji, naprawionym trasom do serwerów, więc zostaje wasza chora polityka wyrównywania szans....  

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 2 hours ago
1,146 Posts