Forum Discussion
Hej Perseusz22
W takiej sytuacji najczęściej dochodzi do rozłączenia z serwerem dokładnie po zakończeniu spotkania, zanim wynik zostanie w pełni zsynchronizowany. System wtedy automatycznie zalicza mecz jako przegrany i pomniejsza liczbę dostępnych spotkań.
Warto sprawdzić historię meczów w zakładce Mistrzostw oraz ocenę połączenia z gry. Jeśli problem będzie się powtarzał, wykonaj restart routera i upewnij się, że połączenie jest stabilne przez cały mecz.
Chcę także zaznaczyć, że nie ma możliwości zmiany wyniku ani przywrócenia rozegranego meczu, ponieważ rezultaty są zapisywane automatycznie po stronie serwera.
- Perseusz2226 days agoNew Novice
Dzięki za odpowiedź. Sprawdziłem status swoich meczów. Ewidentnie widać, że wasz licznik meczów w panelu mistrzostw miał błąd stąd miałem wrażenie, że mój ostatni mecz "zniknął". Wchodząc w mojej ocenie do przedostatniego meczu, gra w panelu nie wskazywała odpowiedniej wartości - było napisane 2 do rozegrania. Finalnie był jeden... Nie zmienia to faktu, iż scoring połączenia w żadnym wypadku nie odstawał i wartości to 99/100 także jakim cudem dochodzi do rozłączenia i zaliczania jako porażka?!
- EA_Kalina25 days ago
Community Manager
Dzięki za doprecyzowanie. Nawet jeśli ocena połączenia pokazuje 99/100, może dojść do krótkiego, chwilowego zerwania synchronizacji z serwerem dokładnie w momencie zapisu wyniku - a system automatycznie klasyfikuje taki mecz jako niedokończony. Rozumiem, że to frustrujące, ale niestety wyników nie można zmienić ani przywrócić rozegranego spotkania.