Forum Discussion

Kams0F's avatar
Kams0F
Seasoned Novice
5 months ago

NATYCHMIASTO NAPRAWA DRAFT [PC] - niegrywalny przez cheaterów

Draft na PC w FC 26 jest niegrywalny przez cheaterów, którzy crashują mecz po kick-offie, dając nam automatyczne porażki i zabierając tokeny/FP. Dziś (30.09.2025) straciłem 4 drafty (1200 FC Points), bo za każdym razem cheater z randomowym składem (chemia <50, brak meta-graczy) rozłączył mecz w 1. rundzie.Problemy:

1. Strata pieniędzy: Gracze PC płacą tyle co konsolowcy, ale Draft to loteria – 70% meczów to cheaterzy (raporty z r/EASportsFC). Cross-play pogarsza sytuację, bez opcji wyłączenia.
  2. Nieskuteczne narzędzia: Draft Token Recovery Tool nie działa w >50% przypadków. Raporty cheaterów idą w próżnię, brak banów HWID.
  3. Brak fair play: Automatyczne porażki karzą ofiary, nie winnych, niszcząc tryb dla skilled graczy.

Żądania (hotfix w 7 dni):

1. Anulowanie porażek po DC <30s – remis/walkower bez straty tokena/FP.
  2. Zwrot 1200 FP dla mnie i rekompensaty dla innych (np. darmowy entry).
  3. Lepszy anti-cheat: flagi na podejrzane konta, opcja wyłączenia cross-play, weekly ban waves.

Proszę o szybką reakcję – to psuje FC 26 na PC. 

EA_Kalina​ 

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Hej Kams0F​ 

Dziękuję za podzielenie się swoją opinią i szczegółowym opisem problemu. Rozumiem jak ważny jest dla Ciebie sprawiedliwy Draft. Chociaż nie mogę zagwarantować wprowadzenia zmian, przekazałam Twoją opinię do właściwego zespołu, aby jego członkowie zapewniali graczom rozgrywki na jak najwyższym poziomie. 

Pozdrawiam,

_Kalina

• TuskWon's avatar
    TuskWon
    Seasoned Novice
    5 months ago

Problem z draftami na pc jest od wielu lat. Nic z tym nie zrobia. Ja po 6 latach grania w fife na pc przenioslem sie na konsole, wylaczylem crossplay i jest spoko

• Kams0F's avatar
    Kams0F
    Seasoned Novice
    5 months ago

Ale jak nie mozecie zagwarantować wprowadzenia zmian? Dlaczego ? Czemu gracze na Pc mają być traktowani gorzej?

• Że słucham co??? Skoro nie możecie zagwarantować dowiezienia w pełni sprawnego produktu, dlaczego sprzedajecie wersje na PC??? To co tu jest napisane w zasadzie potwierdza celowe sprzedawanie nie sprawnego produktu, nie jestem prawnikiem, ale to chyba mało zgodne z prawem

• adixis1234's avatar
    adixis1234
    Newcomer
    5 months ago

Zwracajcie chociaż tokeny. Straciłem tak już 2, ale dalej udawajcie, że wszystko jest ok. Kiedyś po cheaterze się dało grać dalej, a teraz to ja mam  porażkę. iejsportscynegejm

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Chciałabym wyjaśnić, że zespół EA Forum nie ma możliwości bezpośredniego wprowadzania zmian w grze. Naszą rolą na forum jest między innymi udzielenie jak najlepszego wsparcia, przekazanie wskazówek oraz przekierowanie zgłoszenia (w tym wypadku opinii Kams0F​ ) do odpowiedniego zespołu zajmującego się daną grą.

Warto też wiedzieć, że EA SPORTS FC rozwija się dzięki opiniom graczy. Zachęcam do odwiedzenia naszego portalu Opinie Graczy EA FC i przekazania tam szczegółowych uwag na temat gry. Po zalogowaniu się na konto EA  możecie podzielić się opinią, która pomoże naszym zespołom deweloperskim w ulepszaniu rozgrywki i wprowadzaniu zmian, które są dla społeczności najważniejsze.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 5 hours ago
1,197 Posts