Forum Discussion

Macn1d's avatar
Macn1d
Rising Novice
2 days ago

Nie mogę połączyć się z serwerami FUT w EA Sports FC 26

Dzień dobry,

Od kilku dni nie mogę grać w EA Sports FC 26 – tryb FUT.

Po uruchomieniu gry i próbie połączenia z serwerami FUT pojawia się błąd połączenia, a wskaźnik serwerów pokazuje ok. 90/100.

Czasami, po około 15 próbach uruchomienia gry i połączenia z serwerami, gra się połączy, ale w momencie logowania ekran zawiesza się i nie można nic zrobić, zmuszając do całkowitego restartu gry.

Moje połączenie internetowe działa poprawnie i inne gry działają bez problemu.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu lub wskazanie przyczyny błędu.

Z góry dziękuję za wsparcie.

Pozdrawiam,
System operacyjny: Windows 11

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 hours ago

Hej Macn1d​ 

Twoje objawy wyglądają jak lokalne blokowanie logowania do serwerów FUT, a nie problem z ogólnym internetem. Spróbuj proszę tych kilku kroków (sprawdzają się w takich przypadkach):

• Wyłącz VPN, proxy i aplikacje sieciowe w tle. Np. NordVPN, Surfshark, ExitLag, Killer Control Center, Armoury Crate, MSI Center, ASUS GameFirst — potrafią blokować ruch FUT.
    • Zrestartuj router i komputer. To odświeża trasę połączenia do serwerów EA. Czasem pomaga natychmiast.
    • Dodaj EA App + FC 26 do wyjątków w Zapora systemu Windows i antywirusie.
      WAŻNE: Jeśli masz dodatkowy AV (Avast, AVG, McAfee, Norton) – spróbuj go na chwilę wyłączyć, bo często blokuje logowanie do FUT.
    • w miarę mozliwosci spróbuj połączyć się na innym połączeniu. Hotspot z telefonu działa świetnie jako test.
      Jeśli na hotspot działa, a na domowej sieci nie – problem leży w routerze/ISP.
    • Napraw EA App. Przejdź do EA App > Ustawienia > Napraw / Clear Cache. Zawieszenie przy logowaniu często ustępuje po wyczyszczeniu cache.
    • Sprawdź synchronizację czasu w Windows. Start > Ustawienia > Czas i język > Synchronizuj czas. Błędny czas w systemie powoduje błędy logowania online.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 2 hours ago
889 Posts