Forum Discussion

_Itzzcloudy14's avatar
_Itzzcloudy14
Seasoned Newcomer
2 months ago

Problem z padem w rivals

Od premiery gry do teraz gdy probuje zagrac rivals mam opoznienia i gra jest niegrywalna w rush albo squad battles wszystko dziala tylko gdy probuje wejsc w tryby online oprocz rush cos sie dzieje czekam juz miesiac az to naprawia

podrzucam dxdiag

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej _Itzzcloudy14​ 

Skoro Rush i Squad Battles działają ok, a w Rivals pojawia się duże opóźnienie na padzie, to wygląda to na miks sieci + ustawień grafiki na Twoim laptopie. Widzę też w logach kilka BlueScreenów i mało RAMu 8 GB, co może dokładać swoje.

Podsyłam Ci kilka wskazówek:

• Wymuś uruchamianie FC 26 na karcie GTX 1650 - Ustawienia Windows > System > Ekran > Grafika > przeglądaj do pliku gry i ustaw Wysoka wydajność. W panelu NVIDIA wybierz Preferuj maksymalną wydajność dla FC 26.
    • Odłącz Wi-Fi i podłącz kabel Ethernet, zamknij w tle wszystko co korzysta z sieci i nakładki typu Steam Overlay, Discord, Xbox Game Bar. W Windows wyłącz na test Harmonogram GPU z akceleracją sprzętową. Wejdź w Ustawienia Windows > System > Ekran > Grafika > Domyślne ustawienia grafiki i wyłączyć „Harmonogram GPU z akceleracją sprzętową”, a następnie zrestartować komputer.
    • W grze ustaw pełny ekran, V-Sync off, limit FPS np. 60-90. Zrób czystą instalację sterownika NVIDIA 32.0.15.8142 lub jedną wersję wstecz i sprawdź pliki gry w EA App. Zostaw minimum 20-30 GB wolnego na C, zamknij zbędne aplikacje, bo 8 GB RAM potrafi przyciąć wejścia online.

Jeśli po tych krokach dalej masz lagi tylko w Rivals, wrzuć proszę  i daj znać czy na kablu coś się zmienia.

• _Itzzcloudy14's avatar
    _Itzzcloudy14
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Zrobilem wszystko i dalej nie dziala a dodatkowo gdy ustawie to wszystko to w kazdym meczu wyrzuca mnie po 20 minutach. Gdy wroce do starych ustawien wszystko dziala

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 6 hours ago
1,067 Posts