Forum Discussion

CielaczekPL's avatar
CielaczekPL
Seasoned Newcomer
23 days ago

Wszyscy zawodnicy odmawiają kontraktów + brak info o potencjale w stat zaw

Cześć,

Taki wątek pojawił się już na angielskim forum, ale bez odpowiedzi, więc liczę, że tutaj uda się uzyskać więcej informacji.

Doświadczam poważnego błędu w Trybie Kariery Menedżera w EA FC 26 na PC. Od sezonu 2027/2028 około połowa zawodników ma status „Nie chce przedłużyć kontraktu” lub „Kontrakt już przyjęty”. Dzieje się to niezależnie od morale, czasu gry, roli w składzie czy wysokości pensji. Problem występuje nie tylko w najnowszej karierze — po sprawdzeniu starszych zapisów również się tam pojawia.

Przez to długoterminowe zapisy stają się praktycznie niegrywalne, co psuje rozgrywkę po kilku sezonach. Od premiery tej odsłony, z każdą aktualizacją pojawiają się kolejne problemy, co przy cenie ponad 420 zł naprawdę zaczyna przeszkadzać w korzystaniu z gry.

Dodatkowo zniknęła informacja o potencjale w zakładce „Status piłkarza” oraz inne statystyki, które były ważne dla rozwoju piłkarzy. Wcześniej działało to poprawnie — teraz wygląda na to, że zapis jest uszkodzony lub błędnie się wyświetla.

Proszę o przekazanie zgłoszenia do zespołu deweloperskiego lub chociaż oficjalne potwierdzenie, że błąd jest znany i planowana jest łatka naprawiająca — oraz kiedy można się jej spodziewać.

Platforma: PC

Tryb: Kariera Menedżera

Sezon: 2028/2029

Wersja: EA FC 26 (najnowsza aktualizacja)

3 Replies

• Kamien232023's avatar
    Kamien232023
    Seasoned Newcomer
    19 days ago

Mam ten sam problem. Nie mogłem znaleźć info na temat potencjału i pierwsze myślałem że coś źle robię(w złym miejscu szukam czy coś) ale po chwili zrozumiałem że to nie ja źle szukam tylko że po prostu to zniknęło. Odnośnie kontraktów to również kilka razu miałem możliwość je przedłużyć ja zawodnik się zlitował i sam o to poprosił.
    Jeszcze jeden błąd który mi pojawia się po aktualizacji to to że np w trakcie negocjacji kontaktowych zamiast opisów i sukawakow do ustalenia  kwoty wyświetla się jasno fioletowy prostokąt.
    Przy wypożyczeniu natomiast nie mogę ustalić aby asystent negocjował długość wypożyczenia i opcję pierwokupu. 

• Artek90's avatar
    Artek90
    Seasoned Newcomer
    14 days ago

Witam . Mam praktyczne to samo , brak info o potencjale tylko " nie chce przedłużyć kontraktu "  mimo że nie składam żadnej propozycj jest to przy każdym zawodniku , moim i nie moim i kur.. nawet w akademi juniorów.  Chyba czas wyebać tą grę przez okno . Ciągle coś 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 9 hours ago
928 Posts