Forum Discussion

Rzempo's avatar
Rzempo
New Novice
24 days ago

Zablokowany rynek transferowy

Witam,

Kontaktuję sie w sprawie irytującego problemu, a mianowicie braku dostępu do rynku transferowego.

Konto mam ważne od 2018 roku, ani razu nie dostałem bana. Niestety po odpaleniu FC26 pod koniec grudnia do dnia dzisiejszego mam zablokowany rynek. Gram codziennie na aplikacji i na konsoli po min. 3 mecze, niestety blokada nadal występuje.

Jedyna informacja na konsoli wskazuje na wykonanie zadania „Ryzykowna gra”, do którego potrzebny jest PlayStation Plus.

W aplikacji również mam blokadę..

Serio jest to jedyna opcja żeby normalnie grać w Ultimate Team?

Po tym jak blokujecie mi normalną rozgrywkę na pewno nie wydam ani jednej złotówki..

Hamujecie moją rywalizację z kolegami przez brak możliwości kupowania i sprzedawania kart.

Prosze o pilną pomoc..

10 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    23 days ago

Hej Rzempo​ 

Rozumiem frustrację i spróbuję to wyjaśnić możliwie jasno. Chciałabym doprecyzować kilka rzeczy:

• Rynek nie odblokowuje się ręcznie i nie możemy go włączyć przez forum.
    • Granie meczów offline, w aplikacji czy bez PS Plus nie zalicza postępu do rynku.

Jeśli chcesz korzystać z rynku, potrzebny jest aktywny PS Plus, żeby ukończyć wymagane zadanie.
    Jeśli nie chcesz PS Plus, nadal możesz grać w UT, ale bez rynku transferowego – niestety nie ma alternatywnej ścieżki odblokowania.

• Rzempo's avatar
    Rzempo
    New Novice
    23 days ago

W takim razie jesteś mało doinformowana, bo mój brat zaczął grać w tym samym czasie w tą grę (bez PlayStation plus) i po pierwszych 3-4 dniach miał już dostęp do rynku transferowego.

Zadania ma zrobione te same i te same nie zrobione..

• Rzempo's avatar
    Rzempo
    New Novice
    12 days ago

W dalszym ciągu nie mam dostępu do rynku transferowego.. Gram codziennie po min. 3 mecze od 28.12.2025 r. I dalej nie mogę sprzedawać i kupować kart. Jest to ewidentnie problem po waszej stronie.. Zgłoście ten problem do kogoś kompetentnego, bo już tracę cierpliwość. Gra kosztuje spore pieniądze, a nie można w nią praktycznie grać, bo dodaliście jakieś blokady, które komplikują życie graczom..

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    12 days ago

Warto też sprawdzić, czy na tym samym koncie EA grałeś wcześniej w FC 25 (Ultimate Team).
    Jeśli FC 25 było uruchamiane na innym koncie EA albo nie było grane wcale, system traktuje FC 26 jako nowy start. W takiej sytuacji dostęp do rynku transferowego jest przyznawany stopniowo – dla nowych graczy UT 26 nie jest on odblokowany od razu.

Zajrzyj na EA Help, aby skorzystać z wyjaśnień kiedy Nie możesz uzyskać dostępu do rynku transferowego EA SPORTS FC™ 26?

• Rzempo's avatar
    Rzempo
    New Novice
    12 days ago

Tak, grałem we wcześniejsze wersje 19, 21, 23, za każdym razem na tym samym koncie posługując się tym samym adresem mailowym. W 25 nie grałem. Załóżmy, że FC potraktowało mnie jako nowego gracza, czy wówczas po miesiącu grania nadal nie odblokowaliby mi możliwości sprzedawania i kupowania kart? Przecież to jakieś szaleństwo. Bez tego mogę tą grę wyrzucić do śmietnika 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    11 days ago

Jeśli zaczynasz przygodę z EAS FC 26, musisz ukończyć kilka grup zadań, aby uzyskać dostęp do rynku transferowego. 

1. Przejdź do Ultimate Team™.
    2. Wybierz zadania.
    3. Zakończ grupę zadań podstawowych Ryzykowna gra.

Uwaga: aby uzyskać dostęp do grupy zadań Ryzykowna gra, musisz najpierw ukończyć grupę zadań podstawowych Nowe początki.

4. Odbierz nagrodę.

Po wykonaniu grup zadań pełny dostęp do rynku transferowego zostanie przyznany osobom grającym na PC w ciągu 48 godzin, a na innych platformach w ciągu 24 godzin.

W tym okresie osoby grające będą miały dostęp do wystawiania kart piłkarskich na rynku transferowym, ale do zakończenia okresu nie będą mogły przeszukiwać rynku transferowego ani wykonywać działań typu Licytuj / Kup teraz.

Żródło informacji.

• Rzempo's avatar
    Rzempo
    New Novice
    11 days ago

Zadanie „Ryzykowna gra” wymaga wykupienia Playstation Plus.. kupując i tak już bardzo drogą grę raczej nie mam zamiaru wydawać na nią na początku dodatkowych pieniędzy. Czyli jeśli nie wykupię PlayStation Plus, to nie będę miał dostępu do rynku tak? Istne szaleństwo! Proszę o informację jak odblokować rynek transferowy nie posiadając PlayStation Plus.. Brzmi to jak złodziejstwo 

• Rzempo's avatar
    Rzempo
    New Novice
    10 days ago

Raczycie coś odpisać? Czy nie macie w nosie zawiedzionego gracza?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    10 days ago

Hej Rzempo​ 

Rozumiem Twoje rozczarowanie i jest dla mnie zrozumiałe to, że nie chcesz opłacać subskrypcji PlayStation Plus. 

Subskrybcja ta nie jest wymagane przez samą grę EA FC 26, ale przez konsolę PlayStation (analogicznie sytuacja wygląda na konsoli Xbox - tam potrzebne jest Xbox Game Pass), by grać online nie tylko w EA FC 26, ale również w inne gry online na konsoli PlayStation. 

Przykładowo na platformie PC (EA app, Steam, Epic etc.) nie jest wymagane żadna dodatkowa subskrycja by grać online. 

Przechodząc do samego zadania które pozwala odblokować rynek. Rozumiem, że handel na rynku jest dla Ciebie ważną częścią gry, nie mniej głównym założeniem trybu Ultimate Team (którego rynek transferowy jest integralną częścią) jest prowadzenie rozgrywek w grze w dostępnych trybach. Jest to podstawa gry EA FC 26, dlatego jednym z wymogów otrzymania dostępu do rynku jest ukończenie zadania wymagającego gry online. 

Chciałbym również, abyś miał na uwadze fakt, że nawet jeśli udałoby Ci się uzyskać okresowy dostęp do PS Plus (np. poprzez zalogowanie się swoim kontem, na konsoli gdzie wykupione jest PS Plus i subskrypcja dzielona jest na konta) to po pewnym czasie musiałbyś ponownie zalogować się do Ultimate Team na konsoli, by dane na Twoim koncie się zsynchronizowały. Aplikacja Companion jest dodatkiem do EA FC 26, nie jest oddzielnym produktem, dlatego wymaga aktywności w samej grze EA FC 26. 

• Rzempo's avatar
    Rzempo
    New Novice
    10 days ago

Cześć, 

Czyli aby grać w ultimate team w samo squad battle muszę wykupić PlayStation plus na miesiąc za 37 zł, zrobić zadanie i anulować subskrypcję? To jest jakieś szaleństwo. We wcześniejszych wersjach nie było tego problemu..

A jak wytłumaczysz fakt, że mój brat oraz mój kolega mają odblokowany rynek transferowy bez kupowania PlayStation plus? Kupili grę w tym samym czasie co ja. Oni cieszą się grą, a ja ją przeklinam..

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 7 hours ago
1,083 Posts