Forum Discussion

Mlodziak007's avatar
Mlodziak007
Rising Newcomer
1 day ago

Blokada Football Soccer

Cześć,

w połowie sierpnia dostałem perm bana na Football Soccer z powodu Oszukiwania, myślałem początkowo że to błąd bo wiele ludzi zgłaszało że dostali losowe bany, napisalem kilka odwołań i ciągle byłem zbywany,

gdybym serio czegoś używał w celu oszukiwania to serio bym przeżył, ale mam bardzo wielki ból bo nic a nic nie używałem, nawet wszystkie SBC robiłem ręcznie i naprawdę nie wiem co było przyczyną bana, automat mnie ciągle zbywa przy odwołaniach.

ostatnio na forum widziałem kilka tematów o banach za rynek transferowy (snajpienie kart i sprzedawanie drożej) i podejrzewam że możliwe że ja też za to dostałem, miałem bardzo duży przychód z transferów (ale nie korzystałem z niczego i ręcznie snajpilem karty i sprzedawałem), tylko że robiłem to od stycznia i nie dostałem nic, nagle w połowie sierpnia gdzie prawie w ogole juz nie gralem dostałem maila o banie....

czy może jakiś pracownik EA ręcznie przejrzeć tą sprawe, albo ewentualnie się ze mną skontaktować i powiedzieć co niby zrobiłem nie tak? Dodam jeszcze że byłem graczem na poziomie D3 Rivals, 8-9win w Fut Champs to oszukwianie w trakcie meczów też nie wchodzi w gre....

1 Reply

• Siema, mam praktycznie taką samą sytuację. U mnie zaczęło się od blokady rynku transferowego za rzekome „oszukiwanie”/dystrybucję monet. Również nigdy nie kupowałem monet, nie przenosiłem ich między kontami, nie korzystałem z żadnych programów ani innych niedozwolonych metod. Mam jedno konto.

Też normalnie handlowałem na rynku – kupowałem karty taniej i sprzedawałem drożej, ale po normalnych cenach rynkowych. Przykładowo kupiłem Oyarzabala za ok. 860k, pograłem nim, nie spodobał mi się i wystawiłem za ok. 960k, bo w takich okolicach był wtedy wystawiany na rynku.

Odwoływałem się już kilka razy i za każdym razem dostaję praktycznie tę samą odpowiedź. Piszą, że sprawa została ręcznie i indywidualnie zweryfikowana, ale jednocześnie nie potrafią odpowiedzieć, co konkretnie zrobiłem. Dostaję tylko ogólną listę tego, czym według EA jest „oszukiwanie”. Odpowiedzi są tak podobne, że wyglądają jak kopiowane z jednego szablonu.

Najbardziej absurdalne jest to, że człowiek poświęca mnóstwo czasu na grę, normalnie korzysta z rynku, wydaje też realne pieniądze na grę, a potem dostaje tak poważną karę i nawet nie może dowiedzieć się, za jaką konkretnie czynność.

Dlatego też próbuję nagłośnić temat tutaj. Jeżeli więcej osób dostało takie bany po zwykłym handlowaniu kartami, to moim zdaniem EA powinno się temu dokładnie przyjrzeć, zamiast każdemu wysyłać praktycznie identyczną odpowiedź.