Czy To pierwszy i ostatni miesiąc gry w FC26 ??
Oczywiście dla większości graczy jest to retoryczne pytanie, będziemy w są "super grę" grać pewnie jeszcze kilka miesięcy. Ale chciałem się podzielić z kilkoma refleksjami jakie naszły mnie na początku przygody w FC26, w kontekście ponad 20 lat amatorskiej gry w produkty ze stajni EA.
Więc tak
W stosunku do poprzedniej części nie zmieniło się kompletnie nic, nowe oczywiście o podejściu producentów, lekko odświeżone menu, jak się cięło tak się tnie, jak gra się wieszała tak się wiesza [PS4].
Na kilkadziesiąt otwartych paczek, brak jakiejkolwiek karty do pierwszego składu włącznie z paczkami wersji Ultimate, którą kupiłem testowo pierwszy raz w historii. Co prawda trafiłem ikonę jak wszyscy ale, z czystym sumieniem jasnowłosą blondynkę ze Szwecji można w sumie od razu skasować bo i tak do niczego się nie nadaje. Klasyka najgorsza karta z możliwych.
Składy przeciwników !!! SZTOS w pierwszym tygodniu goście mają po trzy karty specjalne, z zawodnikami z punktacja 90 . Toś to szok.
Nagrody za cotygodniowe turnieje, no trafi się 84. OD samego początku miałem jedną sensowna kartę TO BRAMKARZ
Procentowe losowanie zawodników. Pic na Wodę .... coś takiego nie istnieje z dzisiejszych nagród i wczorajszej paczki (3) słownie "trzy" razy wypadł Torres, tani i niegrywalny. Klasyka gatunku. Jakie kwa jest prawdopodobieństwo że wypadnie ktokolwiek w porównaniu do wylosowania trzy razy pod rząd tego samego zawodnika. Panowie z EA naprawdę myślicie że wszyscy gracza są matematycznymi debilami... Przynajmniej udajcie dobrze, że to działa.
Gameplay
Pytanie do Was, jak długo można grać wiedząc że i tak przegrasz ??
Jeśli mi nie wierzycie, bo to możliwe (mam zdjęcia) można przegrać mecz mając przewagę w strzałach 36-4 [sic] MOŻNA. Ja wiem że można ale cały czas ?????
Jak już da się strzelić i piłka za bramkarza przeleci to hahahhaha 4 poprzeczki czy słupki w meczu. No POWAŻNIE ???
Obrony nie ma, nie ważne jak ją ustawisz, jak się ktoś umie kiwać to i tak raz w meczu się pomylisz i przegrasz zero do jednego.
Grasz pięknie przez 80 minut no jest nieźle prowadzisz i nagle zawodnicy stają nie potrafią grać i masz szczęście jak remisem się skończy.
Gra się wiesza w trakcie meczu no i oczywiście to Wy wyszliście z rozgrywki i meczyk w plecy.
ILE SZANOWNI PRODUCENCI (powiedzcie szczerze trzeba ekstra zapłacić żeby można było z nawet niewielką radością w to pograć.
Nie jest to już od dawna gra piłkarska, mająca na celu tworzenie akcji, rozgrywanie, zabawę w kreowanie, jest to gra zręcznościowa polegająca na kiwkach, kiwkach i kiwkach, wylewach 100 % celności pierwszych podań z pola karnego na kontrę i biegania przez prawie całe boisko koło stojących i patrzących obrońców.
A może moje konto jest trefne ??????? (eee to teoria spiskowa, nie możliwe :-) hahahaha
Nie oczekuje cudów to tylko gra, ale oczekuję poważnego traktowania ludzi, ja wiem że słupki i kasa się zgadza, ale ..... poziom frustracji przeciętnych graczy, takich jak ja jest KOSMICZNY,
W tej zręcznościówce jak jesteś słaby to zostaniesz słaby bo nie masz szans na lepszych zawodników, PRAWDOPODOBIEŃSTWO nie pozwala. Cóż jakoś yotuberom dwa Walkouty z zawodnikami TOP w paczce dwóch zawodników 75+ nie przeszkadzają Ich prawdopodobieństwo nie dotyczy hahahaha
No i jeszcze jedno bo jak już nawet coś się uda to powiedzcie Panowie czy normalne jest handlowanie kasą wirtualną poza grą ???? No wg Waszego produktu tak a i owszem.
Od lat gram po to żeby się pobawić, odstresować od szarej codzienności, zazwyczaj grywało się do wiosny.
Tym razem z wielką niecierpliwością czekam na FM26. Co będzie skutkowało zakończeniem przygody z FC26 już w listopadzie.
Jeden gracz nic nie zmieni, ale pomyślcie może takich "fifowych" nieudaczników będzie więcej.
Trzymajcie się ciepło i nie dajcie się za bardzo, a i pamiętajcie nie rzucać bo pady drogie
Pozdrawiam
RP