Forum Discussion

Cramelon533's avatar
Cramelon533
Seasoned Newcomer
29 days ago

Czy wy też macie problem żeby zagrać normalnie mecz online w tej grze?

To jest ogólny problem z optymalizacją czy tylko ja tak mam? Jeżdżę 15 minut po menu, wszystko działa okej, gram mecz squad battles, wszystko spoko. Przychodzi zagrać mecz w Rivals, i nagle cała gra idzie się chrzanić. Coś jakbym miał z 20 fps (mimo że wymagania sprzętowe są przeze mnie spełnione), w dodatku nawet jeśli nie będę miał tych 20 fpsów, tylko normalnie np. 60, to pojawia się jakieś sekundowe opóźnienie, przez co zmieniam się na innego zawodnika o sekundę za późno i jestem objeżdżany. Wy też tak macie?

3 Replies

• dwisopl's avatar
    dwisopl
    Rising Rookie
    28 days ago

Przed aktuliazacją wszystko płynnie chodziło, tylko był problem z padem, a teraz, to u mnie występuje ten sam problem :))

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    27 days ago

Hej Cramelon533​ dwisopl​ 

Chcę podzielić się z Wami kilkoma krokami, które pomagały innym graczom (i które warto wypróbować).

• Zaktualizuj sterowniki GPU – najlepiej po czystej instalacji
    • Wyłącz nakładki (overlaye) – GeForce Experience, Discord, Steam, Xbox Game Bar.
    • Ustaw limit FPS – np. 60
    • Wykonaj czysty rozruch – uruchom tylko podstawowe usługi.
    • Zamknij programy w tle – przeglądarki, antywirus, aplikacje do aktualizacji.
    • Ustaw plan zasilania na „Wysoka wydajność” i sprawdź temperatury CPU/GPU.
    • Sprawdź kontroler – zaktualizuj firmware, podłącz kablem, nie zmieniaj na mysz/klawiaturę w trakcie gry.

About FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.214 PostsLatest Activity: 10 hours ago