Forum Discussion
Obrona nie jest tragiczna jak napisałeś tylko trudna do nauczenia. To samo powiedza Ci "prosi" że w tym roku jest cięzko i sami tracą wiele bramek. Content Creatorzy dostali grę dwa dni wcześniej. Nawet My ludzie przekazujący wszelakie problemy z grą nie mamy early accessu i nie mam o to pretensji. Odnośnie meta kart. Jest wiele kart które kosztują mało a są naprawde dobre. Taki Rabiot, Guendouzi w środku pola czy Tomori oraz Gvardiol na środku obrony. Nie trzeba mieć składu za milony. Ja obecnie jestem na punkcie kontrolnym przed 5 ligą a gram takim składem, tu nie ma nic bardzo drogiego oprócz Salmy.
Ale ja wcale nie mówię o wczesnym dostępie... Mówię raczej o ustawionym RNG. O całokształcie kierunku FUT. To nie tak że wszedłem do gry nie podoba mi się w tym roku co trafiłem i stwierdziłem że napluję na forum tylko wiem że to opinia mas a ten temat był często poruszany na reddicie. Chodiz mi mianowicie o niby losowość dropu z paczek i całokształt FUT - gameplay oprocz zauważonej różnicy movementu kart meta raczej na plus - bardziej naturalny feeling, dużo zagrań i motywów poprawiających immersiję, kilka bugów ale to dopiero pierwszy tydzień po premierze ogólnie w tym roku uważam że gameply i zmiany jak najbardziej na plus, ale...
No własnie co roku jakieś ale...
Wtym roku jak i w tamtym względem wcześniejszych lat własnie rzuca się przede wszystkim movement meta kart. Chodzi o to że jak masz meta kart to nawet z dużo mniejszym overalem te karty są samograjkami - czyli czesto obrońcy lepiej się ustawiają a napastnicy wychodzą do podań.... Szczególnie widać to nawet w karierze grając w trybie realistycznym gdzie piłkarze mocno zwalniają a ten tzw movement jest jeszcze bardziej widoczny i karty z teoretycznie lepszym pace`m czesto gęsto są wolniejsze od jakiejś karty która jest w mecie i ma mniejszy pace.
Druga kwestia samo RNG paczek - czyli to że od dobrych 4 lat ludzie wchodzą na yt lub twitch patrzą jak community contributor otwiera 4 paczki i trafia grywalny walkaut - po czym gracze otwierają paczki ładują FP i lipa... Ja nie mówię o kiepskim miesiącu - ja mówie tutaj na praktycie 25 lat grania w ten tytuł co roku i FUT od 2014 roku...
W tym roku się wachałem w przyszłym po 20 latach odwieszam tytuł i nie kupię chyba że araby zrobią porządek i wywalą połowę ekipy a sam tytuł obecnie nastawiony na e-sport i comunity wreszcie zacznie zmierzać w założonym kierunku.
Dodam na koniec jeszcze że opinia może i wygląda na wylew złości na tytuł ale poparta kwestią tego że od 25 lat to główny tytuł jaki ogrywam co roku a moja opinia jest równoważna z średnią opinią graczy z ostatnich 3 lat i głownymi poruszanymi problemami które prowadzą do konkluzji opisanej dwoma zdaniami.
Nowe Ea FC miało dać zmiany - co roku ten sam odgrzewany kotlet i co roku te same problemy uśmiercające tytuł oraz brak reakcji osób odpowiedzalnych za feedback graczy...
Tytuł przygotowany przez rok i licencje za kilkanaście milionów dolarów podsumowany po 4 dniach od premiery tym samym hasłem co roku.
Szkoda że mało graczy wyraża opinie o tytule na forum i ciężko poznać kilka perspektyw co do gry w tym i innych latach.
- Avalayya6 days agoHero+
No widzisz, ja obracam się w community streamerskim i słysze wiele pozytywów na temat samej gry, gameplayu, że obrona jest trudna i im to odpowiada. Odnośnie meta kart przecież tak jest co roku. Przypomnij sobie że gdy pojawiło się lenghty w FC24 to ludzie grali Tonim Kroosem bez tempa i dawał radę bo miał ten styl biegu co było na tamten moment metą a potem pojawiła się łatka i Explosive stał się popularny czyli szybki sprint na pierwszych metrach. Napewno w gameplayu zajdzie jeszcze sporo zmian. Co do paczek. Mój najlepszy wymienny traf w tej edycji to Van De Ven którego sprzedałem za 90k i Salma za 55k. Nic nadzwyczajnego. Jestem w programie EA ale nie zauważyłem "podkręconego dropu". Nigdy gra nie dogodzi wszystkim, zawsze ktoś będzie miał jakieś ale.
- Greg23276 days agoRising Veteran
Tylko pamiętaj że Ci gracze w środowisku streamerskim grają meta kartami, gdzie większość roboty robią za Ciebie.. A tak od siebie każdy mecz jest inny i nie chodzi o rywala, Twój zespół ma jakieś dziwne zawirowania, raz biegają, gdzie za chwile wszystko stoi. Marzeniem jest, aby gra zależała od twoich umiejętności, ale z tym jeszcze chyba trochę poczekamy.
- CzEsIaStY5 days agoRising Novice
Chyba jakieś niszowe comunity bo wiekszość YT i Reddita pluje że gra się źle... Opinie na Steam też są jako mieszane niestety a i coraz więcej recejzni że tytuł jest niestety marny...
Pomijając że comunity jest najgorszym tworem opiniotwórczym o tym tytule przez politykę jaką stosuje EA - czyli albo chwalisz i masz content albo out i temat był nagłaśniany 2 lata temu przy premierze przez niektórych twórców że za kiepskie recenzje odmówiono im dostępu do bety.Kolejna sprawa - pojawiły się wczoraj filmiki gdzie youtuberzy promowali paczki promocyjne a normalni gracze zgłaszali brak tej paczki u siebie w sklepie... Pomijając fail z FP na pc w tym roku jak w żadnym EA nie strzela sobie w kolano.
Co do twojego dropu no cóż... Fajne nie pogardził bym w tym roku trafiłem dwie grywalne karty balde za 15k i Marmouscha kiedy kosztował jeszcze 30k. Przez 10 lat trafiłem jedną kartę wartą wiecej jak 100k wiec to nie wylew - to opinia wieloletniego gracza poparta średnią ocen gry i głosem comunity :)
About FC 26 Dyskusja ogólna
Recent Discussions
- 12 hours ago
- 14 hours ago
- 15 hours ago
- 23 hours ago