Forum Discussion
Z własnego doświadczenia, akurat też mam taki procesor. Na przestrzeni kilku lat robiłem poradniki odnośnie tego co i jak ustawić grę. Wielu osobom to pomagało ale w tym roku ja sam nie wiem co gdzie i jak. Jest masa tipów. Jednemu to pomoże innemu nie. Jeden poleci by grać na trybie niskiego opóźnienia na ultra a inny powie że na wyłączonym jest lepiej. Ludzie ustawiają też Hz w grze poniżej częstotliwości ustawionej. Ja na start grałem 180Hz i blokada na 120 klatek. W innym wypadku gra sobie chrupała. Jak to jest obecnie? Powiem że różnie. Testuję sporo ustawień ale nie ma złotego środka. Z drugiej strony coraz częściej mam wrażenie że wina leży w samym połączeniu z serwerami bo przecież odpalisz grę w nocy i ona działa aż za dobrze. Spróbuj ustawić liczbę klatek w panelu nvidia np. jeśli masz monitor 180Hz to 179 klatek. Ja w FC 24 korzystałem z tego że folder "temp" miałem na innym dysku i to działało że gra się nie "zapychała". Można też dodać porty do firewalla ale czy to pomoże? Jest dużo znaków zapytania odnośnie wersji na pc. Chcieli dobrze..sam byłem pozytywnie zaskoczony podczas bety a teraz jestem lekko albo i bardziej rozczarowany jak ta gra działa.
- cinu1612 months agoNew Rookie
Daj spokój. Przecież to jak ta gra działa na PC to jakaś porażka. W co drugim meczu w drugiej połowie płynność spada nawet do kilku klatek na sekundę. Wcześniej było tak, że trwało to przez chwile i nagle wracało do normy. Teraz grałem kilka meczy gdzie przez całą drugą połowę miałem maks 11-12kl/s. I nie jest to wina sprzętu, bo pierwsza połowa meczu zawsze działa płynnie. Zauważyłem, że zazwyczaj jak kończę pierwszą połowę z prowadzeniem to właśnie występuje ten problem, ale to może być akurat przypadek. Co najmniej kilka razy wyrzuciło mnie w trakcie meczu do pulpitu. Poza tym przy każdym odpaleniu gry muszę resetować ustawienia graficzne, bo gra odpala się w oknie zamiast na pełnym ekranie. Nie wspominając już, że nawet dźwięk podczas meczu nie działa, bo co chwile samoczynnie zmienia się głośność dźwięku. Wiele poprzednich części była w kiepskim stanie, ale teraz to już nawet ciężko powiedzieć, że ta gra w ogóle działa.