Forum Discussion
po kilku dniach się posypało. Sprawa zgłoszona do UKE. Niech Inea się tłumaczy z wadliwej usługi. Gameplay w tym momencie to nieporozumienie.
- Greg232718 days agoSeasoned Veteran
Problem w tym, że żadna umowa nie gwarantuję jakości w grach sieciowych. Liczy się tylko prędkość neta i stabilność połączenia. Zachęcają niskim pingiem, ale nigdzie w umowie nie ma o tym ani słowa.
- fijal789118 days agoNew Adventurer
Nie zgodzę się...
Po pierwsze, testy wykazują stratę pakietów na poziomie 1% bezpośrednio na ONT. Oznacza to, że łącze jest niewydolne technologicznie u samego źródła.
Po drugie, jitter skacze momentami powyżej 250ms, co dyskwalifikuje łącze z gier czy pracy zdalnej. Według unijnych organów regulacyjnych (BEREC) jest to podstawą do uznania usługi za niezgodną z umową, bo usługa musi nadawać się do typowych zastosowań.
Po trzecie, moje logi wykazały miliony błędów po stronie INEA (overlimits), przy zerowym obciążeniu mojego sprzętu. UKE coraz częściej przyznaje rację abonentom w takich sprawach, jeśli mają twarde dowody, a ja mam logi z całego miesiąca.
Po czwarte, moja sieć działa na autorskim systemie GLOVARY, opartym na procesorze Intel i3-N305 i 32GB pamięci DDR5, zarządzanym przez dedykowany silnik AI, który co 1.5 sekundy analizuje jakość łącza. Przy takim sprzęcie moje opóźnienia wewnętrzne to 0.00ms – wszystko, co widać w logach, to wina Inea. :D
- fijal78911 day agoNew Adventurer
Witam, ja tylko chcę dodać że dzisiaj przyszedł sms od inea, po interwencji uke, po wizycie technika wczoraj, dzisiaj rano dostałem smsa od inea że dostęp do usług został przywrócony i przepraszają za utrudnienia. Szybki restart ONT, testy i... Łącze naprawione. 3mc walki i w końcu mamy to :)