Forum Discussion

QupczyyK's avatar
QupczyyK
Seasoned Newcomer
25 days ago

lagi w ea fc 26

Witam generalnie jest taki problem ze mam lagi doslownie nawet w menu i musze restartowac gre po kilkanascie nie raz kilkadziesiat razy zeby tych lagow w menu nie bylo ale jak juz nie ma lagow w menu to sa straszne opoznienia gra nie raz jakby bylo w slow motion i jeszcze nie raz sa lagi w grach online np rivals (gram na pc i podzespoly ma dobre)

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    24 days ago

Hej QupczyyK​ 

Podeślij nam swój aktualny DxDiag oraz nappisz czy udało Ci się już wykonać kroki, jak aktualizacja systemu/ GPU czy reinstal gry.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    23 days ago

Widzę, że masz mocny komputer, ale w DxDiag pojawiają się błędy grafiki (LiveKernelEvent 141 i 144) oraz dwie aktywne karty graficzne – zintegrowana AMD i GTX 1650. To może powodować lagi nawet w menu gry.

Przesyłam Ci kilka kroków. Wypróbuj je, jeśli jeszcze nie masz ich za sobą:

• Podczas uruchamiania gry upewnij się, że wykorzystywana jest dedykowana karta graficzna (NVIDIA GTX 1650), a nie ta zintegrowana z płytą główną. Jak ustawić dedykowaną kartę graficzną jako domyślną w Windows
    • Zainstaluj ponownie sterownik NVIDIA. Wejdź na nvidia.com/drivers, pobierz najnowszy sterownik dla GTX 1650 i zainstaluj go z opcją Czysta instalacja.
    • Wyłącz aplikacje działające w tle (np. Discord overlay, OBS, GeForce Experience), które mogą kolidować z EA FC 26.
    • Usuń folder konfiguracyjny gry:
    • usuń plik fcsetup.ini, by wymusić nowe ustawienia. Plik ten znajduje się w lokalizacji 

C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26 (folder AppData jest folderem ukrytym) 

• QupczyyK's avatar
    QupczyyK
    Seasoned Newcomer
    23 days ago

nie pomoglo nic a nic jedyne co zauwazylem ale to juz wczoraj to ze nie mam lagow w samym menu tylko jak wchodze do ultimate to sie zaczynaja straszne lagi i w menu ultimate i w gierce i w karierze to samo tylko ze w karierze o wiele wiele mniejsze te lagi sa

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    22 days ago

Uruchom grę z poziomu nowego konta administratora (nie kopiuj żadnych ustawień z wcześniejszego profilu) i daj znać czy wciąż pojawiają się zacięcia, zwłaszcza w Karierze.

W przypadku utrzymujących się problemów, nasz zespół chciałby zebrać dodatkowe informacje. Jeśli znajdziesz chwilę wolnego czasu, proszę wypełnij ankietę, którą zamieściliśmy tutaj

• QupczyyK's avatar
    QupczyyK
    Seasoned Newcomer
    13 days ago

To tak problem z lagami znikł jako tako nie raz jakąś ścinka się pojawi ale nie przeszkadza to ale teraz jeszcze jak już jestem w grze to gra w ogóle nie działa płynnie mam opóźnienie sekundowe gra w niektórych momentach działa jakby w slowmotion i ogólnie jest taka strasznie drewniana nie płynna 

• QupczyyK's avatar
    QupczyyK
    Seasoned Newcomer
    12 days ago

ee jednak nie znikl bylo git i juz nie jest git

Featured Places

Node avatar for FC 26 Dyskusja ogólna

FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.Latest Activity: 6 hours ago
330 Posts