Forum Discussion

Sznejderinio's avatar
Sznejderinio
Seasoned Newcomer
27 days ago

Problem EA FC 26

Siemano, mam problem z grą, mianowicie w menu itd. wszystko chodzi dobrze, kiedy odpalam mecz w Rivals po około 30 sekundach meczu gra zaczyna działać mi jakby miała opóźnienia. Klikam podanie to zawodnik wykonuje ten ruch po około 5 sekundach czasami i dłużej. Zmiana zawodnika na przycisk dokładnie to samo. Gdy biegnę danym zawodnikiem i przełączam na innego dalej biegnę tym samym i wybiega on dalej niż powinien przez te opóźnienia. Ping 10 m/s a specyfikacje laptopa to I5-13420H, RTX 4050 6 GB, 16GB RAM, Win. 11. Obojętnie czy gram na ustawieniach wysokich czy niskich, opóźnienia występują cały czas od dłuższego czasu i nie da się grać. Prosze o pomoc i pozdrawiam 

4 Replies

• esce_0's avatar
    esce_0
    Rising Novice
    22 days ago

mam identycznie tak samo jak ty, w Rivals nic nie pogram ale np w rush juz smiga a tez gram przeciez online z innymi. Kariera tak samo tylko te rivalsy sa strasznie opoznione

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    11 days ago

Skoro Rush i Kariera działają normalnie, a opóźnienia pojawiają się tylko w Rivals, to bardzo wyraźny sygnał, że nie chodzi o wydajność laptopa ani ustawienia graficzne.

Najczęściej w takim przypadku wchodzą w grę dwie rzeczy.
    Albo system w trakcie meczu przełącza tryb zasilania / wydajności (co daje „delay” zamiast spadków FPS), albo EA app traci na moment stabilne połączenie w tle – wtedy ping na HUD może być niski, a input i tak przychodzi z opóźnieniem.

Na start spróbujcie poniższe kroki:

• Ustawcie w Windows plan zasilania na Wysoka wydajność, uruchamiajcie EA app i grę jako administrator i nie minimalizujcie gry w trakcie meczu.
    • Podłączcie laptop tylko kablem LAN i na test wyłączcie Wi-Fi w systemie, żeby Windows nie przełączał połączenia w tle.

Sznejderinio​ esce_0​ Dajcie znać po tych krokach, co się zmieniło. Jeśli problem dalej będzie występował, potrzebuję jeszcze DxDiag.

• Tomson808's avatar
    Tomson808
    Rising Traveler
    11 days ago

U mnie to samo, squad battles działa, ale nie mogę zagrać normalnie ani w mistrzostwach ani w rivals

• Tomson808's avatar
    Tomson808
    Rising Traveler
    10 days ago

EA_Kalina​  zrobiłem wszystkie kroki z Twojej odpowiedzi i nic nie pomogło, dlatego wykonałem też DxDiag. Mam nadzieję że teraz uda się znaleźć jakieś rozwiązanie, bo mecze w rivals i mistrzostwach wciąż nie działają poprawnie.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Dyskusja ogólna

FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.Latest Activity: 11 hours ago
418 Posts