Forum Discussion
Hej DaVinci01X
Dzięki za logi — widać w nich kilka tropów
- RADAR_PRE_LEAK_64 dla FC26.exe i wielu innych procesów (Chrome/Opera, VuPlayer, RadeonSoftware): sygnał wycieków pamięci / niestabilnych procesów w tle.
- AppHangB1 / AppHangTransient dla IpTvPlayer.exe: aplikacja wiesza się, potencjalnie obciążając system.
- WindowsServicingFailureInfo (0x800F0984) z brakującym składnikiem (LxssManager.dll): wskazuje na uszkodzone komponenty systemu / magazyn składników (CBS).
- W logach pojawia się też RadeonSoftware.exe (mimo że grasz na Steam) — to może być pozostałość po sterownikach AMD i źródło konfliktów.
Wszystko razem wygląda na miks: ciężkie procesy w tle + możliwe uszkodzenia Windows + sterowniki/overlaye, co w grach sportowych objawia się “slow-mo”, microstutterem i problemami z wejściem pada.
Warto wykonać poniższe kroki:
- Napraw pliki systemu
- Wyłącz na czas testów: IpTvPlayer, przeglądarki z włączonym odtwarzaniem w tle, inne playery.
- Wyłącz wszystkie overlaye: GeForce Experience/ShadowPlay, Xbox Game Bar, Discord Overlay, Steam Overlay (na próbę).
- Usuń stare sterowniki NVIDIA i wszystkie pozostałości AMD; Zainstaluj najnowszy sterownik NVIDIA
-
W Panelu NVIDIA: Zasilanie: Preferuj maksymalną wydajność; Low Latency Mode: Włączony (na próbę); V-Sync: Wyłączony (w sterowniku), a limit FPS ustaw w grze lub RTSS.
-
W Bibliotece Steam → FC26 → Ustawienia kontrolera: “Ustawienia specyficzne dla gry”: przestaw na “Włącz obsługę Steam Input” lub “Wyłącz” i porównaj (jedno z nich zwykle rozwiązuje lag/przerysowania wejścia).
- Jeżeli używasz narzędzi typu DS4Windows/REWASD – na próbę wyłącz, aby nie dublować sterowania; zaktualizuj firmware pada (np. Xbox Accessories dla padów Xbox) i wykonaj test na kablu USB (nie BT/adapter) i bez innych urządzeń HID (kierownice, dodatkowe kontrolery).
- DaVinci01X2 days agoRising Rookie
EA_Kalina Ja mam karte graficzną z amd to mam usuwać całe oprogramowanie radeon software? Tam mam opcje freesync, bez tego nie zadziała mi synchronizacja z monitorem. Nvidii przecież nie obsługuje. Kontroler mam z gamesira z najnowszym sterownikiem. Steam input włączałem/ wyłączałem i nic nie pomagało. Innych urządzeń usb oprócz klawiatury nie używam.
About FC 26 Dyskusja ogólna
Recent Discussions
- 7 hours ago
- 10 hours ago
- 11 hours ago
- 19 hours ago