Forum Discussion

domin1996's avatar
domin1996
New Rookie
21 days ago

Rywal szybiej stoi niz ja sie ruszam i biegam

Nadal grajac w rozgrywki online rywale szybciej ruszaja sie zawodnikami w miejscu niz ja biegam. Moi zawodnicy nie maja zwrotnosci , szybkosci niczego. Po zmianie zawodnika ten nadal sie zatryzmuje i po chwili dopiero reaguje ze mam nim sterowac. Ile mozna pisac na tym forum i prosic o jakas rekacje? Ludzie tu sie nie da w nic grac. Tu serwery wiecznie maja problem. Podkresle 1000 raz.. sprzet i internet jak i samo połączenie jest wszystko na poziomie. Po prostu rogrywka w moim wykonaniu i sterowanie jest powolne. Opoznienie ma mniej wiecej od 1-2 sekund przy samym przełączaniu a wez tu biegaj , podawaj i reaguj ja rywal lata a ty stoisz. P.s jest tak od 3 tyg wczesniej nie bylo z tym zadnego problemu. Gralo się normalnie.

3 Replies

• cookavsky's avatar
    cookavsky
    Seasoned Vanguard
    21 days ago

To i tak się ciesz, że te problemy masz od 3 tygodni, bo ten problem jest już od paru lat tylko gracze są na tyle uzależnieni tą grą, że przymykają oko. Niestety dla EA mało przybywa młodych graczy, a jest dużo starych, którzy już mają tego dość. Same liczby pokazują, że żywot tej gry się skraca. Zaraz toty i po totach będziemy siebie szukać z rok.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 days ago

Hej domin1996​ 

Rozumiem frustrację – to, co opisujesz, brzmi jak opóźnienie wejścia (input lag) po stronie połączenia z serwerem, nawet jeśli internet „na papierze” wygląda dobrze.  Spróbuj proszę tych kroków:

• Jeśli grasz po Wi-Fi - nawet dobrym - przejdź na kabel. Jeśli już grasz po kablu, wyłącz Wi-Fi w ustawieniach konsoli, żeby PS nie przełączało połączenia w tle.
    • Wyłącz konsolę, odłącz ją od prądu na minutę. Zrestartuj modem i router, poczekaj aż sieć się ustabilizuje, dopiero potem włącz konsolę.
    • Sprawdź NAT i test połączenia na konsoli. NAT powinien być Otwarty.
    • Unikaj grania w godzinach największego obciążenia (wieczory/weekendy) i sprawdź, czy problem występuje w każdym meczu, czy losowo.

Jeśli opóźnienie faktycznie pojawiło się dopiero od ok. 3 tygodni, daj znać:

• czy grasz na PS5 czy PS4
    • czy problem występuje w każdym trybie online czy tylko w Rivals
    • jaki masz typ NAT i wynik testu połączenia z konsoli oraz ocena połączenia z gry

• domin1996's avatar
    domin1996
    New Rookie
    12 days ago

Cześć. Gram na ps5. Od dłuższego czasu po kablu i wszystko to co zostało powyżej opisane oczywiscie zrobilem wielokrotnie. Raz jest lepiej raz jest gorzej. Wczoraj nie dalo sie grac nawet w SQB a dzis dzialalo bez problemu granie nawet w rivalsy. Jednak rozgrywka i tempo gry nadal nie są takie jak często sie widuje np u ludzi na yt i juz pogodzilem sie z tym , ze tak nie bedzie. Serwery funkcjonują jak chcą a szkoda. Bo ludzi do grania cała masa ale często nie da sie rywalizować. Opoznienia wystepuja nadal mimo wszystko. Czysciem pamiec podreczna itd. Tak jak wspomnialem raz jest tak ze 2 dni jest fajnie a potem tydzien czasu rywal lata a ja ledwo człape tymi samymi kartami 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Dyskusja ogólna

FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.Latest Activity: 9 hours ago
418 Posts