Forum Discussion

mAGN1FiCENT_1337's avatar
18 hours ago

Błędna blokada konta?

Witam, mam problem. Otóż 28 czerwca postanowiłem, że skorzystam z promocji na Steam i wrócę do "fify" (eafc26) żeby wypróbować tryb mistrzostw świata. Kupiłem grę, zainstalowałem, odpaliłem, zalogowałem się do konta EA pierwszy raz od kilku lat (oststni raz grałem 15 września 2023) i niestety moim oczom ukazała się blokada funkcji sieciowych w FC26. Wszedłem w historię kar na koncie i okazuje się, że 26 maja 2024 wyrwałem bana za oszukiwanie(???). Ban prawie rok po tym jak ostatni raz uruchomiłem jakąkolwiek grę fifa. Support milczy od 28 czerwca. Jakieś pomysły co robić? Nigdy nie instalowałem żadnego oprogramowania, nie kupowałem coinsów, konto ea mam powiązane z kontem steam które założyłem w 2012 roku i jestem jego jedynym właścicielem. Okazuje się, że nie tylko nie mogę grać w ultimate team ale nawet nie mogę zaktualizować składów do grania kariery... Tryb mistrzostw świata też działa wyłącznie z połączeniem z serwerami EA. Co robić? 

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 hours ago

Hej mAGN1FiCENT_1337​ 

Dzięki za szczegółowy opis sytuacji. Jeśli blokada została nałożona na konto EA, jedyną drogą jej weryfikacji jest kontakt z zespołem zajmującym się odwołaniami od sankcji. Na forum nie mamy możliwości sprawdzenia przyczyny blokady, zmiany jej statusu ani przyspieszenia rozpatrywania zgłoszenia.

Skoro odwołanie zostało już wysłane 28 czerwca, pozostaje poczekać na odpowiedź zespołu.  Status zgłoszenia możesz zawsze śledzić na stronie https://help.ea.com/en/help-my-cases/  

Mam nadzieję, że sprawa zostanie wyjaśniona możliwie szybko.