Forum Discussion

KrzyczacyKibic's avatar
KrzyczacyKibic
Rising Novice
4 months ago

Brak komentarza w EA FC 26 w żadnym języku

Witam.

Posiadam wersję gry EA Sports FC 26 w Edycji Ultimate na PC (Steam). Niestety nie mam komentarza - dotyczy to zarówno angielskiej, jak i polskiej wersji komentatorskiej. Ustawiam różne ustawienia dźwięku - stereo, 5,1 czy 7,1 i w żadnej z nich nie pojawia się komentator. Czy ktoś może mi rozwiązać problem? Dodam, że próbowałem ponownej instalacji oraz sprawdzenia plików na Steam.

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    19 days ago

Sprawdziłam podobne zgłoszenia  i najczęściej problem z brakiem komentarza na PC nie wynika z samej gry, tylko z jednej z następujących rzeczy - brakujących plików językowych albo ustawień dźwięku w systemie Windows. 

• pobierzcie wszystkie ważne i opcjomalne aktualizacje Windows
    • upewnijscie się, że wszystkie pliki dla FC 26 zostały pobrane z poziomu Steam
    • w Windows kliknijcie prawym przyciskiem na ikonę głośnika > Dźwięki > Odtwarzanie i ustawcie swoje główne urządzenie jako domyślne. Następnie wejdźcie w jego Właściwości > Zaawansowane i ustawcie na test klasyczne 16 bit / 48000 Hz. W kilku przypadkach komentarz nie odtwarzał się przy wyższych ustawieniach jakości lub przy wymuszonym 7.1.
  • Podłączam się do tematu.

Mam ten sam problem od ok. miesiąca.

2 tygodnie temu przeinstalowanie gry pomogło ale po tygodniu problem powrócił. Niestety po kolejnej instalacji komentarza nadal brak. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 months ago

Hej KrzyczacyKibic​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy wygląda to tak, że język komentatora jest wybrany z poziomu gry, czy jest on niemożliwy do wyboru ponieważ jest "wyszarzony"?

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 2 minutes ago
1,304 Posts