Forum Discussion

Rqemus's avatar
Rqemus
Rising Novice
21 hours ago

Czy do Ultimate Team na Xbox potrzebny jest Game Pass?

rozmawiałem dzis z kolega ktory ma xbox series jakies tam, i powiedzial mi, żeby grac ultimate team nie potrzeba miec kupionego xbox game passa, a w internecie czytalem ze trzeba. bede kupowal konsole na czarny piatek, i chcialbym wiedziec czy potrzeba miec subskrypcje xbox game pass?rozmawiałem dzis z kolega ktory ma xbox series jakies tam, i powiedzial mi, żeby grac ultimate team nie potrzeba miec kupionego xbox game passa, a w internecie czytalem ze trzeba. bede kupowal konsole na czarny piatek, i chcialbym wiedziec czy potrzeba miec subskrypcje xbox game pass?

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    7 hours ago

Hej Rqemus​ 

Dobre pytanie, bo łatwo się tu pogubić. Twój znajomy ma częściowo rację, ale wszystko zależy od trybu, w jaki chcesz grać.

Jeśli chcesz grać w Ultimate Team online (czyli mecze z innymi graczami), to potrzebna jest aktywna subskrypcja Xbox Game Pass Core (dawniej Xbox Live Gold). Bez niej tryby online nie będą działać.

Natomiast jeśli mówimy o samej grze czy trybach offline, to Game Pass nie jest wymagany - potrzebujesz tylko samej gry.