Forum Discussion

FCBPG1945's avatar
FCBPG1945
Rising Newcomer
5 months ago

EA SPORTS 2026 zawiesza się po uruchomieniu

Cześć,

Pomocy. Zainstalowałem EA Sports 26, uruchamia się, wszystko spoko, ale po paru minutach się tak jakby gra zacina, nic nie można kliknąć, wydaje dźwięk zacięcia się (buczenie). O co chodzi? Komputer jest dość nowy, spełnia wszystkie wymagania gry i w poprzednich edycjach gry nigdy nie było z tym problemu. Proszę o pomoc, mamy marzec, a ja jeszcze ani razu nie zagrałem i męczę się z tym już długo, nie jestem zbyt „techniczny”. 

7 Replies

• FCBPG1945's avatar
    FCBPG1945
    Rising Newcomer
    5 months ago

Załączam dxdiag, jak narazie to odinstalowałem sterowniki i zainstalowałem na nowo, dalej nie działa :/

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Dzięki za dokładny opis i DxDiag FCBPG1945​ Sprzęt masz spokojnie wystarczający, więc to nie wygląda na brak mocy.

Na początek spróbuj tak. Wyłącz wszystkie nakładki typu GeForce Experience, Discord, EA app overlay i uruchom grę jako administrator. Ustaw w grze limit FPS na 60 i obniż detale stadionu i tłumu, żeby sprawdzić czy to nie jest chwilowe przeciążenie. Uruchom także grę bez innych programów w tle, czyli wykonaj czysty rozruch.

Widzę też, że masz tylko ~40 GB wolnego miejsca na dysku - spróbuj zrobić trochę więcej miejsca (np. do 80-100 GB), bo przy takich objawach to potrafi mieć znaczenie.

Daj znać czy problem pojawia się zawsze po podobnym czasie i czy dzieje się tylko w meczu czy też w menu - to pomoże zawęzić temat.

• Ich wskazówki nie działąją. Wina leży po stronie EA i taki stan rzeczy zaczął się od pierwszej aktualizacji zaraz po premierze. Najlepsze jest to, że GTA V chodzi bez żadnej zacinki. Mi EA FC 26 czasem zaczyna się zjuż ciąć w menu. 

• AndRyuX68's avatar
    AndRyuX68
    Seasoned Rookie
    5 months ago

Mam to samo zwiecha z buczeniem od ostatniej aktualizacji gry , sprawdź w dzienniku zdarzeń jaki błąd masz...u mnie wskazuje na anticheat.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

AndRyuX68​ Na start spróbuj przeinstalować EA AntiCheat (z folderu gry), a potem uruchomić grę jako administrator - często to pomaga ustabilizować działanie po update.