Forum Discussion

pasterz0699's avatar
pasterz0699
Seasoned Newcomer
16 days ago

FIFA ma duże opóźnienie kiedy ustawie kartę graficzną na wydajność

Czesc,

Mam problem z opóźnieniem w Fc26. Problem polega na tym, że w NVIDIA ustawie wszystko pod wydajność to gra ma duże opóźnienie a jak ustawie pod jakość to gra chodzi płynnie. Moja karta graficzna to  Rtx 4070 super 12gb procesor i5-14400f 32gb ram 6400mhz. Monitor mam 240hz 0.5ms i osiągam 240 FPS a mam duże opóźnienie . Mój ping wynosi 5ms. 

Robiłem reinstall gry,sterowników karty graficznej. Ogólnie używam gsync ponieważ jak wyłączę gsync togra się masakrycznie zacina(a wyciągam ponad 240fps.)

Macie jakieś pomysły jak to naprawić? Patrzę na necie jak ludziom ładnie gierka chodzi a u mnie jest masakra. Chore jest to że osiągam 240fps na monitorze 240hz i do tego mam 5 Pingu.

Dziwne jest to że ustawie kartę pod wydajność to gra chodzi gorzej a jak pod jakość to lepiej.

Gram na padzie od Xbox przez kabel.Platforma steam

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    15 days ago

Hej pasterz0699​ 

Sprawdź jak to zadziała u Ciebie: zamknij grę, uruchom ponownie PC i odpal FC26 z wyłączonym G-Sync. Jeśli obraz przy wyłączonym sync zacznie się ciąć, to włącz sam synchronizator z poziomu gry, ale zostaw wyłączony globalny G-Sync z panelu NVIDIA.

• Ja mimo mocnego sprzętu bo 7 7800X3D oraz RTX 4070 gram na zablokowanych 90 klatkach i niskich ustawieniach i gra jest jak najbardziej grywalna.

Mój panel NVIDIA wygląda tak:

W grze ustawienia:

Może coś z tego Ci pomoże.

• cookavsky's avatar
    cookavsky
    New Vanguard
    10 days ago

Fajnie jest kastrować komputer, żeby znośnie pograć. Tak te ustawienia poprawiły trochę gameplay, ale przez zmniejszenie skali i klatek. Cała gra jest rozmyta. Cudownie EA produkt warty 300 zl na urządzenia, chyba na Macu lub winXP.

• Avalayya's avatar
    Avalayya
    Hero+
    8 days ago

No niestety. Taki Battelfield 6 działa bez zająkniecia. Na premierę gry nawet nie zajrzałem w ustawienia a przecież w tej grze dzieje się znacznie więcej niż na wirtualnym boisku. Kuleje, bardzo kuleje już ten silnik Frostbite.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 14 minutes ago
979 Posts