Forum Discussion
Dzięki za DxDiag Gorlik24 W raportach pojawia się crash eaanticheat.gameservice.exe - to dokładnie momenty, w których gra zamyka się bez komunikatu. Dodatkowo masz BSOD-y związane z nvme.sys (błędy 0x154 i 0x7A), czyli problem na linii dysk NVMe / sterownik / dostęp do danych.
Podsyłam Ci kilka wskazówek:
- Napraw EA AntiCheat. Wejdź do folderu gry EAAntiCheat, uruchom instalator jako administrator, odinstaluj usługę i zainstaluj ją ponownie, potem restart PC.
- Zaktualizuj firmware i sterownik NVMe. Masz dysk ADATA - sprawdź na stronie producenta narzędzie i najnowszy firmware. Ten krok jest tu bardzo ważny.
- Przenieś grę testowo na inny dysk (np. HDD D:).Jeśli po przeniesieniu problem zniknie, potwierdzi to konflikt NVMe ↔ AntiCheat.
- Wyłącz HAGS (Sprzętowe planowanie GPU): Ustawienia Windows >System >Ekran > Grafika> Zmień ustawienia domyślne.
- Uruchamiaj EA app i grę jako administrator.
Sprzętowo (GTX 1650 + 16 GB RAM) konfiguracja jest OK do FC 26, więc to nie kwestia mocy.
Jeśli po tych krokach problem nadal będzie się powtarzał, daj znać
Zrobiłem wszystko co zostało wymienione powyżej i dalej nic się nie zmieniło
- EA_Kalina22 days ago
Community Manager
Jeśli po wykonaniu wcześniejszych kroków problem nie ustąpił, proszę:
- Gorlik2422 days agoSeasoned Novice
Zrobiłem spójność systemu i udało mi się zagrać dwa pełne mecze, przesyłam aktualny dx diag, ponieważ jestem ciekaw czy dalej pojawia się ten błąd.
- Gorlik2421 days agoSeasoned Novice
Jednak dalej nic się nie zmieniło a zacząłem grać na nowym koncie administratora
- EA_Kalina21 days ago
Community Manager
Gorlik24 Dzięki za nowe info. Sprawdź wobec tego spóność systemu na nowym koncie administratora. W przypadku dalszych komplikacji wykonaj DxDiag na tym koncie i podeślij go nam.
Gorlik24 wrote:
Zrobiłem spójność systemu i udało mi się zagrać dwa pełne mecze
Najprawdopodobniej po naprawie plików systemowych system działał chwilowo stabilniej, GPU nie weszło jeszcze w moment większego obciążenia (np. konkretna animacja, kamera, cutscenka).
Napisz dodatkowo czy masz jakiekolwiek OC (podkręcanie) GPU/CPU lub XMP włączone w BIOS?
Featured Places
FC 26 Problemy techniczne
Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 3 hours agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar5 months ago
Community Manager