Każdy mecz wyrzuca grę do pulpitu.
BACKGROUND
Dostałem grę w prezencie ponad tydzień temu, od tego czasu walczę z niemożliwym. Gra na początku w ogóle się nie uruchamiała, jednak na forum znalazłem rozwiązanie z włączeniem Integralności Pamięci. To zadziałało, więc zmieniłem ustawienia na minimalne, wyłączyłem co się da i naturalnie spróbowałem zagrać. Mam starszy i trochę gorszy komputer, więc muszę grać na niskich ustawieniach, w EA FC 25 dało się grać (chociaż miałem problem z uruchamianiem gry, gdyż czasem po jej uruchomieniu nie pokazywał się pasek ładowania i nie przechodziło mi dalej), raz ścinało, raz mniej, ale ogólnie raczej dawało się grać. Tutaj wszedłem do menu, tam wszystko śmiga, jednak już z meczem był problem.
PROBLEM
Zaczyna się mecz, gra chodzi różnie (mam gorszy komputer, wyżej wspominałem), ale w sumie nie ma tragedii, mija 18 minuta i licznik czasu się zatrzymuje, mimo że moi piłkarze wciąż biegają i sobie podają. Próbuję więc wcisnąć pauzę, zobaczyć jaka jest realnie minuta (uznałem, że to może być prosty błąd gry), jednak ESC nie działa, a gra się ścina na sekundę, po czym piłkarze dalej się ruszają i PUFF, wyrzuca mnie do pulpitu bez żadnego błędu. Sytuacja powtarza się w każdym trybie gry (Szybki mecz, kariera, UT), dla zobrazowania filmik.
Co ważne, jestem w stanie grać karierę i symulować szybko mecze, jednak zwykła symulacja meczu (ta w której mogę wejść do meczu w dowolnym momencie) daje taki sam efekt, maksymalnie chyba do 35 minuty udało się dotrwać.
POCZYNIONE KROKI
Przeinstalowałem grę i aplikację, również AntiCheat. Usunąłem z komputera wszystkie możliwe dane o EA i AntiCheat, po czym zainstalowałem wszystko od nowa, jednak bez efektów. Przeniosłem na pulpit fcsetup.ini, próbowałem z nowego konta administratora, próbowałem bez nakładek, naprawiać grę w EA app, był też czysty rozruch i pewnie kilka innych opcji których już nie pamiętam, lecz bez efektów. Przesyłam filmik oraz DxDiag do wglądu, może jest coś jeszcze co pominąłem.