Forum Discussion

kubapllp's avatar
kubapllp
Seasoned Rookie
10 days ago

Komunikat błędu, uniemożliwia dalszą rozgrywkę w FC 26.

Szanowni Państwo,

Niniejszym składam oficjalną skargę w sprawie gry EA Sports FC26, zakupionej w przedsprzedaży (preorder) na platformie EAapp. 

Kupiłem grę tydzień przed oficjalną premierą, jednak z powodu licznych błędów technicznych nie było możliwości jej uruchomienia. Problem ten dotyczył tysięcy użytkowników, którzy zgłaszali podobne usterki na Państwa oficjalnym forum, nie uzyskując jednak skutecznej pomocy.

Po oficjalnej premierze, która miała miejsce 25 września, gra uruchomiła się po zainstalowaniu aktualizacji, jednak działała poprawnie jedynie przez dwa dni. Od 27.09.2025 gra ponownie jest całkowicie niegrywalna i niemożliwa do uruchomienia. Komunikat błędu, który się wyświetla, uniemożliwia dalszą rozgrywkę.

Podjęłem wszelkie możliwe kroki, aby rozwiązać problem we własnym zakresie, włączając w to sprawdzanie spójności plików gry, reinstalację oraz aktualizację sterowników. Mój komputer spełnia wymagania sprzętowe gry, a łącze internetowe działa bez zarzutu. Zauważam jednak, że jest to problem masowy, na który skarżą się tysiące graczy.

W związku z powyższym, czuję się oszukany, ponieważ zapłaciłem za produkt, który jest wadliwy i nie spełnia swojej podstawowej funkcji. Brak możliwości skontaktowania się z Państwem przez infolinię oraz brak realnej pomocy ze strony wsparcia technicznego na forum są dla mnie rażącym zaniedbaniem.

Wzywam Państwa do niezwłocznego rozwiązania problemu lub zaproponowania rekompensaty za poniesione straty finansowe.

Z poważaniem,

J.

8 Replies

• kubapllp's avatar
    kubapllp
    Seasoned Rookie
    10 days ago

Następstwem tego jeśli żadne kroki nie zostaną poczynione poświęce cały dzień i zglosze to do każdej możliwej instytucji mam zrobione zrzuty ekranu z forum każda jedna osoba będzie uwzględniona w skardze na tym poscie ostrzeżenia i cierpliwość zostały wykończone 

• bstxgod's avatar
    bstxgod
    Rising Scout
    10 days ago

No średnio oficjalne to pismo jak jest pisane na forum EA XD stary oni tego nawet nie przeczytają a ty się łudzisz, że ci ktoś kasę odda jak tu same czat boty siedzą i odpisują z automatu na wiadomości ale tylko takie, które im pasują. Pokaż co ci się wyświetla, że odpalić nie możesz. Może coś się uda zrobić jednak, żeby działało. 

• bstxgod's avatar
    bstxgod
    Rising Scout
    10 days ago

I zapamiętajcie sobie to raz na zawsze, tutaj na tym forum nie rozwiążecie swojego problemu prosząc o zwrot pieniędzy, gram w tą gierke od ponad 10 lat i ludzie z EA nigdy tutaj nie odpowiedzą wam w taki sposób jaki was interesuje. Jedynie co to bot wam podrzuci link do jakiegoś przestarzałego poradnika dotyczącego problemów technicznych i tyle i żadnego zwrotu nigdy nie zobaczycie. Już lepiej chata gpt zapytać co można zrobić jak się jakiś błąd pojawia albo przeszukać reddita bo tutaj to dostaniecie nic nie wnoszące odpowiedzi wygenerowane przez AI i nic więcej. 

• no dramat, kupujesz gierke na platfrome za prawie 500pln a ona sie nie odpala…

i ofc mam ten sam problem 

• bstxgod's avatar
    bstxgod
    Rising Scout
    10 days ago

No ale podajcie jakieś szczegóły bo nie da się wam pomóc jak jedyne co piszecie to, że wam nie działa xd No super nie działa i co dalej? Jaki wyświetla się komunikat, jakiś błąd się wyświetla czy co? 

• kubapllp's avatar
    kubapllp
    Seasoned Rookie
    9 days ago

Nie udało sie odpalic gry spróbuj ponownie za chwile po resecie sa wszystkie błędy świata z anticheatem to z synchronizacja wiec co ja mam napisać jak 2 dni temu gra działała nic nie zmieniałem i nagle nie idzie odpalic jeśli poczytasz forum to znajdziesz że jak komuś już ta gra odpali to pad nie działa,wywala go po 10 minutach, ma 10 fps i masa innych błędów opisywałem już to w 5 postach nie chce mi sie pisać tego samego jak oni nawet nie odpowiadają gra nie jest tania kupiłem preorder i mogłem grac dopiero w oficjalną premiere przez 1.5 dnia wiec jestem stratny 2 tygodnie plus te dni które teraz nie działają wiec proszę cię nie miej pretensji do ludzi że nie opisują błędów bo każdy robil to kilka razy 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 days ago

Hej kubapllp​ 

Rozumiem, jak frustrująca może być ta sytuacja i jak duży wpływ mają tego typu problemy na całą rozgrywkę. Chcę jednocześnie podkreślić, że forum pełni przede wszystkim rolę miejsca, w którym pomagamy w zgłaszaniu błędów, przekazujemy aktualizacje dotyczące trwających zgłoszeń oraz – wspólnie z innymi użytkownikami – sprawdzamy, czy istnieją dodatkowe kroki techniczne, które mogą okazać się pomocne.

Abyśmy mogli spróbować pomóc w Twoim przypadku, potrzebujemy jednak więcej szczegółowych informacji na temat problemu. Warto więc w swoim opisie uwzględnić:

• Platforma:
    • Klient z którego korzystasz: EA app, Steam, Epic Games
    • Komunikat błędu
    • Dokładny moment wystąpienia problemu (np. gra się wcale nie uruchamia, gra crashuje po wybraniu Ustawień, zawieszenie gry w trakcie meczu w trybie...)
    • Aktualny DxDiag (dla graczy PC)
    • Lista kroków, którą masz za sobą: np. z Poradnik Techniczny ⚠🔧🧰 EA SPORTS FC™ 26

Jeśli chcesz sprawdzić informacje na temat nadchodzących aktualizacji gry i poprawek,  nad którymi pracuje nasz zespół sprawdź oficjalną tablicę Trello gry EA SPORTS FC™ 26.

About FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.506 PostsLatest Activity: 3 hours ago