Komunikat błędu, uniemożliwia dalszą rozgrywkę w FC 26.
Szanowni Państwo,
Niniejszym składam oficjalną skargę w sprawie gry EA Sports FC26, zakupionej w przedsprzedaży (preorder) na platformie EAapp.
Kupiłem grę tydzień przed oficjalną premierą, jednak z powodu licznych błędów technicznych nie było możliwości jej uruchomienia. Problem ten dotyczył tysięcy użytkowników, którzy zgłaszali podobne usterki na Państwa oficjalnym forum, nie uzyskując jednak skutecznej pomocy.
Po oficjalnej premierze, która miała miejsce 25 września, gra uruchomiła się po zainstalowaniu aktualizacji, jednak działała poprawnie jedynie przez dwa dni. Od 27.09.2025 gra ponownie jest całkowicie niegrywalna i niemożliwa do uruchomienia. Komunikat błędu, który się wyświetla, uniemożliwia dalszą rozgrywkę.
Podjęłem wszelkie możliwe kroki, aby rozwiązać problem we własnym zakresie, włączając w to sprawdzanie spójności plików gry, reinstalację oraz aktualizację sterowników. Mój komputer spełnia wymagania sprzętowe gry, a łącze internetowe działa bez zarzutu. Zauważam jednak, że jest to problem masowy, na który skarżą się tysiące graczy.
W związku z powyższym, czuję się oszukany, ponieważ zapłaciłem za produkt, który jest wadliwy i nie spełnia swojej podstawowej funkcji. Brak możliwości skontaktowania się z Państwem przez infolinię oraz brak realnej pomocy ze strony wsparcia technicznego na forum są dla mnie rażącym zaniedbaniem.
Wzywam Państwa do niezwłocznego rozwiązania problemu lub zaproponowania rekompensaty za poniesione straty finansowe.
Z poważaniem,
J.