Forum Discussion

alewaldo74's avatar
alewaldo74
New Traveler
22 days ago

Niestabilne połączenie

Od kilku dni mam nie stabilne połączenie. To czwarty błąd który zgłaszam, trzy poprzednie  nie zostały poprawione i nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Jedyną którą otrzymałem to że grożą zablokowaniem konta więc nie rozumie po co mam te błędy zgłaszać 

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    21 days ago

Hej alewaldo74​ 

Podeślij proszę zrzut ekranu lub zjęcie z oceny połączenia w grze.

Dodatkowo napisz:

• na jakiej platformie grasz,
    • czy korzystasz z Wi-Fi czy kabla,
    • czy problem występuje w każdym trybie online,
    • czy inni domownicy w tym czasie korzystają intensywnie z internetu.

Na start warto też wykonać pełne wyłączenie konsoli oraz restart routera (odłącz na ok. 2–3 minuty), żeby odświeżyć sesję połączenia.

• Po raz kolejny wywala mnie Po zakończonym wygranym meczu . Riwals Po czym komunikat że serwery są przeciążone  spróbuj ponownie  .  Po zalogowaniu komunikat o rozłączeniu z mojej winy 🤣🤣🤣 przecież to jest kpina i śmiechu warte co wy macie w tych cym....? Jaja se robicie z graczy ? Nie wiem co napisać by was nie urazić bo zaś zagrozicie zablokowaniem konta oczywiście bez podstawnie

• Ps 5 połączenie kablowe rivals mistrzostwa fut korzystam sam

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    18 days ago

Dzięki za aktualizację dotyczącą połączenia alewaldo74​ Poproszę Cię o dołączenie zrzutu z oceny połączenia z gry.

Daj też znać czy w czasie rogrywki wyświetalne sa ikony informujące o problemach z połaczeniem:

W międzyczasie wykonaj pełny restart konsoli (wyłącz ją całkowicie, odłącz na chwilę od prądu) oraz zrestartuj router.

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    Seasoned Veteran
    18 days ago

Przecież większość narzeka na ciężką grę, zwłaszcza w weekendy. Infrastruktura leży, serwery nie wyrabiają. Przerzucacie ludzi nie wiadomo gdzie. Być może gramy  na centrum przetwarzania  w USA będąc w Europie. Gdyby można było wybrać  serwer gry na którym chcemy grać, gra wyglądałaby dużo lepiej. 

• K4mi3n's avatar
    K4mi3n
    Rising Rookie
    18 days ago

też mam taki problem, na 20 gier wyrzuca mnie z około 7, łącze internatu posiadam w normalnym stanie

• alewaldo74's avatar
    alewaldo74
    New Traveler
    11 days ago

Jitter podczas meczu a ping jak mi wskakuje od zielonego na przemian z pomarańczowym nie da się grać jak wskazuje na czerwony to se daruje i co ci dają te informacje jak nic z tym nie robicie

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    11 days ago

alewaldo74​ Rozumiem frustrację - skaczący ping i jitter potrafią całkowicie zepsuć mecz. Zmiana koloru z zielonego na pomarańczowy i czerwony oznacza niestabilność połączenia - nawet jeśli średni ping nie jest wysoki, to właśnie jitter (wahania opóźnienia) powoduje te „mikro-teleporty” i opóźnienia reakcji.

Te informacje są ważne, bo pokazują, że problem nie dotyczy samej mechaniki gry, tylko jakości połączenia. Na forum możemy pomóc w podstawowych kwestiach i wskazać działania, które często poprawiają stabilność (np. połączenie kablowe, restart routera, sprawdzenie utraty pakietów, wyłączenie innych urządzeń obciążających sieć). W sekcji Rozwiązywanie problemów znajdziesz opis możliwych działań, które mogą poprawić jakość połączenia,ale jeśli jitter i skoki pingu nadal występują, warto skontaktować się bezpośrednio ze swoim dostawcą usług internetowych (DUI), aby sprawdzić linię i routing po ich stronie.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 8 hours ago
1,332 Posts