Forum Discussion

romanmaciej's avatar
romanmaciej
Rising Novice
25 days ago

niestabilne połączenie

po dzisiejszej aktualizacji cały czas gra laguje  i napis u góry , niestabilne połączenie  sprawdziłem swój internet i jest ok .komputer podłączony na kablu,a internet światłowód .wcześniej nie było problemu

10 Replies

• Oli5453's avatar
    Oli5453
    Rising Novice
    5 days ago

dzieki za odpowiedz ale niestety znwou nie pomoglo licze na dalsza pomoc 

• Oli5453's avatar
    Oli5453
    Rising Novice
    3 days ago

wyskakuje mi packet loss

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Ping masz bardzo dobry (10–15 ms), zmienność niska, ale masz stałą utratę pakietów 0.9–1.5%. Przy FC nawet 1% potrafi powodować komunikat „niestabilne połączenie” i efekt spowolnionej gry. To nie wygląda na problem serwerów, tylko na mikro-zakłócenia w transmisji.

Podsyłam Ci kilka zaleceń:

• Wyłącz modem i router z prądu na minimum 5 minut. Nie 30 sekund – pełne 5 minut, żeby sesja została odświeżona u operatora.
    • Sprawdź kabel Ethernet> Podłącz inny kabel LAN (nawet nowy na test). Możesz też podłączyć komputer bezpośrednio do routera (bez switcha / repeatera). Spróbuj innego portu LAN w routerze. Utrata pakietów często wynika z kabla albo portu.
    • Sprawdź buforowanie łącza. Jeśli ktoś w domu ogląda Netflix w 4K, pobiera coś, ma włączony backup w chmurze to FC będzie pierwszą grą, która zacznie lagować.

Daj znać jak ci poszlo, będziemy działać dalej, jeśli problem nie ustąpi.

• Oli5453's avatar
    Oli5453
    Rising Novice
    2 days ago

nic nie pomoglo wydaje mi sie ze to problem z sama ea fc bo jakrobie inne rzeczy to internet mi dziala  tak samo ja przed tym problemem dzialal bez zarzutu

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Jeśli wciąż następuje utrata pakietów,  włącz proszę jakość usługi (QoS) na swoim routerze:

To bardziej zaawansowana zmiana w sieci, dlatego aby uzyskać szczegółowe instrukcje, wykonaj kroki opisane w instrukcji obsługi routera.

Na niektórych routerach dostępna jest opcja QoS umożliwiająca ustawienie priorytetów dla określonego ruchu sieciowego. Ustalenie priorytetów ruchu sieciowego w grze EA SPORTS FC™ 24 może sprawić, że połączenie będzie szybkie (niższy ping) i niezakłócane przez inny ruch w tym paśmie (mniej utraconych pakietów i mniejsza zmienność opóźnienia).

Jeśli udostępniasz swoją sieć innym osobom lub w tym samym czasie używasz jej do różnych rzeczy, pomoże ci to zapewnić odpowiednią przepustowość dla pakietów danych gry.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 4 hours ago
1,301 Posts