Forum Discussion

Mil_wielki's avatar
Mil_wielki
Seasoned Newcomer
1 month ago

Tor przeszkód Festiwal Futbolu

Od czasu aktualizacji, która wprowadziła ulepszenia w wyborze składu, nie mogę zagrać meczu "Tor przeszkód Festiwal Futbolu" wyświetla się komunikat "Podczas tworzenia sesji gry wystąpił błąd. Spróbuj ponownie.".

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    25 days ago
    Mil_wielki wrote:

Pozostałe tryby działają poprawnie, więc myślę że zostawmy to jak jest. 

Dzięki za cierpliwość i za to, że dałeś znać. Ponieważ wykonałeś już reinstalację gry, test na innej konsoli, zmiany składu i pozostałe sugerowane kroki, nie widzę w tej chwili kolejnych działań po stronie konsoli, które mogłyby realnie wpłynąć na ten konkretny problem. 

Pozostawię wątek otwarty - być może inni gracze, którzy spotkali się z podobną sytuacją, podzielą się swoimi doświadczeniami lub rozwiązaniami.

• Mil_wielki's avatar
    Mil_wielki
    Seasoned Newcomer
    29 days ago

Przez aplikację Companion utworzyłem nowy skład z złotych kart bez ewolucji. Usunąłem i dodałem nową taktykę, zmieniłem formację, zmieniłem stroje, dla pewności usunąłem również niedawno dodane TifoXL. Niestety rezultat jest taki sam, nic nie pomogło. 
    Prędzej czas tego wyzwania się skończy niż rozwiążemy ten problem. Już się z resztą pogodziłem że nie uda mi się zdobyć tych nagród za te wyzwania. Pozostałe tryby działają poprawnie, więc myślę że zostawmy to jak jest. 

Dziękuję za pomoc 👍

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    29 days ago

Dzięi za update Mil_wielki​ 

Warto jeszcze przetestować grę z nowym aktywnym składem. Aby to zrobić, przejdź do Web App lub Companion i utwórz zupełnie nowy skład. Nie edytuj już istniejącego, ale dodaj do listy składów nowy i ustaw go jako aktywny. Usuń także dotychczasowe taktyki i dodaj 1 nową. Zalecam także zmianę obecnej formacji i strojów zawodników. 

• Nie sprzedawaj zawodników z poprzedniego składu 
    • Do nowego składu nie przypisuj zawodników, którzy byli w poprzednim składzie ani kart specjalnych np. EVO
  • Mil_wielki's avatar
    Mil_wielki
    Seasoned Newcomer
    30 days ago

Usunąłem wszystkie pliki związane z tą grą zgodnie z powyższymi zaleceniami, po ponownym uruchomieniu konsoli na nowo pobrałem grę z PS Store. Niestety problem dalej występuje, prawdopodobnie przyczyna leży po stronie moich danych z serwera z którego wczytuje moje postępy, wina nie jest raczej po mojej stronie, testowałem na konsoli kolegi i jest tak samo.
    Dziwi mnie fakt że rozegrane mam 4 mecze w tym trybie a nie są one jakby policzone, widać to po ilości zgłoszeń do rozegrania powinno być chyba 13/14 a nie 14/14 i dlaczego jest napis Runda 1 powinna być Runda 5.