Forum Discussion

michalszycha86's avatar
michalszycha86
Rising Rookie
2 months ago

Znalazłem rozwiązanie w Rivals.

Witam. Tak jak w tytule udało mi się rozwiązać problem z trybem Rivals (tylko tutaj testowałem).

Od razu mówię, że rozwiązanie pasuje mi ponieważ przez ostatnie półtorej tygodnia granie w Rivals było nie możliwe. Wciśnięcie przycisku na padzie (podłączony kablem ) skutkowało kilkusekundowy lagami. Dodatkowo gram TYLKO w fc 26. 

Co zrobiłem?

Posiadam kartę graficzną rtx 2060. Zainstalowany najnowszy sterownik. Na tym sterowniku miałem mega problemy z grą. Więc pobrałem sterownik z tamtego roku. Dokładny nr to 551.52. Rozegrałem 4 spotkania i wszystko pięknie chodzi. Jedyny minus to że nie mam dźwięku w grze. Jeszcze jutro będę kombinować z dźwiękiem. Tak jak pisałem mi na chwilę obecną to pasuje, przynajmniej mogę zagrać w spokoju spotkanie. W razie czego pytań śmiało pisać. Postaram się odpowiedzieć.

Pozdro.

10 Replies

• 1_Zaspa_1's avatar
    1_Zaspa_1
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Witam!

Kupiłem tą jakże cudowna grę około dwa dni temu. Dokonałem zakupu wersji Ultimate czego w tym momencie bardzo żałuję. W pierwszy dzień po zakupie EA FC26 wszystko super działało. Jak dobrze że tylko w menu XD.  Po pierwszym zalogowaniu się do FUT wszystko działało super. Złożyłem sobie skład z posiadanych przeze mnie kart i chciałem zagrać mecz w rivals. Wyszukałem przeciwnika i zacząłem grę. w momencie ładowania się ekranu gry od razu ścinki. Mój ping skacze lepiej niż Małysz w 2010  od 20ms do 400ms gdzie mój internet na teście Ookla wykazuje wartości pingu równe 20ms. Próbowałem naprawić grę poprzez różne rzeczy wykonałem już multum kroków w pierwszy dzień po zakupie gry aby móc normalnie zagrać. Niestety nic to nie zmieniło. Kolejnego dnia pełen entuzjazmu chciałem zagrać Squad Battles bo w nic innego online grać się nie da XD. Odpalam grę wczytuje zapis i???? Brak możliwości wczytania zapisu. Chciałbym zaznaczyć że posiadam tą grę dwa dni zagrałem w nią 6h z czego 4h to próby naprawienia jej. Chciałbym zadać pytanie do pracowników EA mianowicie co z tym zrobicie? Widzę że nie borykam się z tymi problemami jako jedyny na całym forum EA widzę mnóstwo dyskusji na ten temat z rozwiązaniami które nie działają (w moim przypadku). Przepraszam was bardzo ale dlaczego wydając moje ciężko zarobione pieniążki nie mogę nawet zagrać w grę? Szczerze jest to dla mnie totalnie niedorzeczne. Wydaje na grę 100 euro kupuje pointsy za 50 euro po to żeby nie zagrać żadnego meczu w rivals ponieważ są one nie grywalne i po to aby moje postępy nie mogły się wczytać następnego dnia. Gram w tą grę dwa dni i co chwilę napotykam inny problem. Jestem bardzo zniesmaczony tym czego teraz doświadczam i myślę że inni gracze również. Na koniec chciałbym zadać pytanie czy ja oraz inni gracze będziemy mogli spodziewać się jakiejkolwiek rekompensaty? Wszyscy gracze tej serii dobrze wiemy że czas w głównie granym trybie (FUT) bardzo się liczy.  Mam nadzieję że dostanę tutaj jakąkolwiek odpowiedz lub zostaną podjęte działania w stronę naprawy oraz rekompensaty ;). 

Pozdrawiam wszystkich to czytających.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Hej michalszycha86​ 

Dzięki za podzielenie się z nami krokami, które Ci pomogły. Daj znać jak uda Ci się coś wykombinować z dźwiękiem.

• michalszycha86's avatar
    michalszycha86
    Rising Rookie
    2 months ago

Z tego co wiem to EA powinna się tym zająć. Chyba, że chcecie wziąć mnie na etat.

• mam taką samą kartę graficzną, dzisiaj po 19 sprawdzę jak u mnie 

• supralxrd's avatar
    supralxrd
    Rising Newcomer
    2 months ago

U mnie na 3060 nic nie pomaga. To jest po prostu męczące już.  Kumple grają normalnie, a u mnie 8 na 10 meczy wygląda tak, że w drugiej połowie występuje długi lag i gdy już gra zacznie pokazywać obrazy na 2fps to zdąże w tym czasie stracić dwie bramki XDXD

• michalszycha86's avatar
    michalszycha86
    Rising Rookie
    2 months ago

A próbowałeś zainstalować wcześniejsze sterowniki? Np z tamtego roku?

• supralxrd​  michalszycha86​  ja ma 3060ti i zagrałem teraz:

• na  (prawie, bo widze ze dzis kolejny wyszedl) aktualnym sterowniku 581.42 - TRAGEDIA
    • Sterowniku z kwietnia tego roku 576.02 - TRAGEDIA
    • 555.99 bodajże z lipca 2024 - BRAK OPÓŹNIENIA. Klatkuje trochę, ale chociaz nie ma tego kosmicznego opóźnienia. 

Na razie to są trzy mecze wiec próbka zbyt mała żeby powiedzieć że problem jest wyeliminowany, ale jest nadzieja. Vsync off i 60 fps i 60HZ

Może w końcu odbiorę nagrody za Rivals! Za 8 ligę zapewne, bo przecież spadłem przez kolejne porażki gdy wychodziłem widząc jakie jest kosmiczne opóźnienie, no i ch wartośc jest teraz ułamkiem tego co była tydzień, dwa czy trzy temu kiedy wszystkie karty miały na rynku wyższą cene. Ech, jak dobrze że kupiłem dostęp do wczesnego dostępu...

• zazdro bo mi na tej samej karcie graficznej nie pomogło.. input delay niemiłosierny nie da się grać

na jakich grasz ustawieniach?

• vi2q842obqsq's avatar
    vi2q842obqsq
    New Traveler
    2 months ago

Jeśli to odpowiedz od mnie to screen w załączniku.

Teraz rozegrałem jeszcze 3 spotkania i generalnie jest duża poprawa. Nie jest idealnie,  pojawiają się w meczu czasem takie ok. 10 sekundowe momenty z deleyem rzędu sekunda i trochę mniej klatek, no ale da sie wygrywać (na poziomie 7-8 ligi). 

• norb2115's avatar
    norb2115
    New Traveler
    2 months ago

niestety to chyba losowo wybiera kto sobie pogra, a kto nie bo ja niestety bez poprawy:/

Featured Places

Node avatar for FC 26 Problemy techniczne

FC 26 Problemy techniczne

Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 7 hours ago
967 Posts