Forum Discussion

idzi1234's avatar
idzi1234
Seasoned Newcomer
4 days ago
Solved

FC 27 – Brak Przepustki Premium

Wczoraj kupiłem edycję ultimate i nie dostałem sezon passa premium.

• Wspomniałeś w pierwszym poście, że Edycję Ultimate zakupiłeś 28 września. Zgodnie z oficjalnymi warunkami i zastrzeżeniami FC 27, Przepustka Sezonowa (Season Pass) wchodziła w skład Edycji Ultimate wyłącznie jako bonus w przedsprzedaży (pre-order) dla zamówień złożonych do 24 września włącznie.

W przypadku zakupu gry po tej dacie (po premierze) Edycja Ultimate zawiera punkty FC Points (dlatego prawidłowo otrzymałeś swoje punkty), natomiast sama Przepustka Sezonowa nie jest już do niej dołączana.

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 days ago

Hej idzi1234​ 

Jeśli Przepustka Premium Sezonu 1 nadal jest zablokowana, całkowicie zamknij grę, a następnie uruchom ją ponownie.

Jeśli grasz na Steam, ale korzystasz z EA Play Pro, upewnij się również, że FC 27 jest zainstalowane i zostało przynajmniej raz uruchomione bezpośrednio przez EA app. Powinno to również aktywować Przepustkę Premium.

Daj znać, czy po ponownym uruchomieniu gry przepustka została odblokowana.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 days ago

Dzięki za doprecyzowanie. Upewnijmy się jeszcze co do jednej rzeczy - czy uruchamiasz FC 27 z tego samego konta PSN, na którym Edycja Ultimate została faktycznie zakupiona? Sprawdź proszę jeszcze, czy konsola prawidłowo rozpoznaje zakupioną zawartość. Na PS5 wybierz Ustawienia > Użytkownicy i konta > Inne > Przywróć licencje, a następnie ponownie uruchom konsolę i FC 27.

• idzi1234's avatar
    idzi1234
    Seasoned Newcomer
    3 days ago

Zrobiłem tak i nadal nic. Zalogowany jestem dobrze, dodam że 2000 FIFA points dostałem tylko brakuje sezon passa.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 days ago

Wspomniałeś w pierwszym poście, że Edycję Ultimate zakupiłeś 28 września. Zgodnie z oficjalnymi warunkami i zastrzeżeniami FC 27, Przepustka Sezonowa (Season Pass) wchodziła w skład Edycji Ultimate wyłącznie jako bonus w przedsprzedaży (pre-order) dla zamówień złożonych do 24 września włącznie.

W przypadku zakupu gry po tej dacie (po premierze) Edycja Ultimate zawiera punkty FC Points (dlatego prawidłowo otrzymałeś swoje punkty), natomiast sama Przepustka Sezonowa nie jest już do niej dołączana.