Forum Discussion

SmurfMarcus's avatar
SmurfMarcus
Rising Newcomer
2 days ago

UT - zawodnicy zmieniają pozycje, a lista rezerwowych jest nieprawidłowa

W trybie Ultimate Team występuje u mnie problem z taktykami i zarządzaniem składem.

- Nieprawidłowe pozycje zawodników

Po rozpoczęciu meczu niektórzy zawodnicy zajmują inne pozycje niż te, które ustawiłem w taktyce przed meczem. Problem występuje również podczas spotkania, gdy przełączam się między zapisanymi taktykami. Zawodnicy zmieniają pozycje, mimo że nie przypisałem im takich ról ani ustawień.

- Samoczynna zmiana listy rezerwowych

Podczas zmiany taktyki w trakcie meczu zmienia się również lista rezerwowych. Na ławce pojawiają się zawodnicy, którzy wcześniej znajdowali się poza listą rezerwowych, w dalszej części składu. Nie wybierałem ich do wejścia na boisko ani nie przenosiłem ich na ławkę.

- Problem z zapisanymi ustawieniami składu

Wygląda na to, że gra nieprawidłowo odczytuje zapisane taktyki i przypisanie zawodników do poszczególnych pozycji oraz miejsc na ławce rezerwowych.

Problem utrudnia zarządzanie zespołem i dokonywanie zmian podczas meczu.

Czy ten błąd jest już znany twórcom gry? Czy planowana jest jego naprawa w kolejnej aktualizacji?

Platforma: Xbox Series X

I am experiencing a problem with tactics and squad management in EA SPORTS FC 27 Ultimate Team.

- Players in the wrong positions

When a match starts, some players are positioned differently from how I set them up in my tactics before the match. The same issue occurs during a match when I switch between my saved tactics. Players change positions even though I did not assign them to those positions or roles.

- The substitutes list changes unexpectedly

When I switch tactics during a match, the substitutes list also changes. Players who were previously outside the substitutes list, further down in the squad, suddenly appear on the bench. I did not select them as substitutes or move them onto the bench.

- Saved squad settings do not seem to work correctly

It seems that the game is not correctly applying saved tactics and player assignments, including their positions and places on the substitutes bench.

This issue makes it difficult to manage my team and make substitutions during a match.

Is this a known issue? Is a fix planned for an upcoming update?

Platform: Xbox Series X

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej SmurfMarcus​ 

Dzięki za bardzo dokładne zgłoszenie. Jako tymczasowe obejście możesz spróbować korzystać z jednej aktywnej taktyki i sprawdzić, czy problem nadal występuje.

Dzięki również za zwrócenie uwagi na samoczynną zmianę ławki rezerwowych - to dodatkowy element Twojego zgłoszenia, który warto odnotować.