Niesłuszna kara DNF po rozłączeniu z serwerami EA
Tytuł: Niesłuszna kara DNF po rozłączeniu z serwerami EA – gdzie mogę eskalować tę sprawę?
Cześć wszystkim, szukam porady od graczy, którzy mogli znaleźć się w podobnej sytuacji.
Gram w EA SPORTS FC 27 na Xbox Series X. Podczas niedawnego meczu Division Rivals zostałem niespodziewanie rozłączony z Ultimate Team. Nie opuściłem meczu celowo ani nie wyłączyłem gry. Bezpośrednio po rozłączeniu pojawił się komunikat sugerujący przeciążenie serwerów EA. Ponowne zalogowanie udało się dopiero po kilku próbach.
Po powrocie do gry zdarzenie zostało potraktowane jako DNF i nałożono na mnie karę wpływającą na mnożnik monet lub nagród. Mecz mógł również zostać zaliczony jako porażka.
Skontaktowałem się z Pomocą EA i poprosiłem o sprawdzenie logów serwerów. Doradca przypisał problem mojemu połączeniu internetowemu, ale nie potwierdził, że jakiekolwiek dane techniczne rzeczywiście zostały sprawdzone. Odmówiono również przekazania sprawy przełożonemu albo zespołowi technicznemu. Nie otrzymałem też żadnego alternatywnego kontaktu do złożenia reklamacji.
Jest to szczególnie frustrujące, ponieważ podobne rozłączenia z serwerami zdarzały mi się również w poprzednich częściach FIFA i EA SPORTS FC. Nie opuszczam celowo meczów, nawet kiedy przegrywam. Zawsze staram się grać do końca.
Czy ktoś skutecznie rozwiązał podobną sprawę?
- Czy istnieje oficjalny dział reklamacji lub możliwość eskalacji sprawy ponad zwykły czat EA?
- Czy można poprosić zespół techniczny EA o sprawdzenie rzeczywistych logów serwera?
- Czy komuś udało się cofnąć niesłuszną karę DNF albo odzyskać mnożnik monet, nagrody lub poprawić wynik meczu?
- Czy istnieje wiarygodny adres e-mail, formularz reklamacyjny albo inny kanał zajmujący się indywidualnymi przypadkami?
- Jakie dowody powinienem zebrać, jeśli taka sytuacja wydarzy się ponownie?
Rozumiem, dlaczego EA karze graczy celowo opuszczających mecze. Gracze nie powinni jednak być automatycznie karani za problemy z serwerami bez przeprowadzenia rzetelnej weryfikacji.
Będę wdzięczny za konkretne wskazówki, gdzie mogę dalej skierować tę sprawę.