Forum Discussion

OlekFeelo's avatar
OlekFeelo
Newcomer
17 hours ago

0x186A1

Od momentu udostępnienia EA SPORTS FC 27 nie jestem w stanie uruchomić gry. Przy każdej próbie uruchomienia pojawia się błąd 0x186A1.

Gra została zakupiona przeze mnie w przedsprzedaży i mimo posiadania dostępu nadal nie mogę z niej korzystać. Problem występuje nieprzerwanie od początku dostępności gry.

Wykonałem już m.in.:

ponowną instalację EA SPORTS FC 27,

ponowną instalację/naprawę EA App,

restart komputera,

sprawdzenie połączenia internetowego,

próbę uruchomienia na innym połączeniu, również przez hotspot.

Problem nadal występuje i uniemożliwia całkowicie korzystanie z zakupionego produktu.

Proszę o sprawdzenie mojego konta/licencji oraz wyjaśnienie, co powoduje błąd 0x186A1. Proszę również o informację, kiedy problem zostanie rozwiązany.

2 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 hours ago

Hej OlekFeelo​ 

Skoro masz już za sobą reinstalację gry i EA App oraz test na innym połączeniu, sprawdziłbym jeszcze:

1. Czy Windows jest w pełni zaktualizowany.
    2. Czy sterownik karty graficznej jest aktualny, bezpośrednio ze strony NVIDIA/AMD/Intel.
    3. Czy EA App, gra oraz EA AntiCheat nie mają zaznaczonej opcji „Uruchom ten program jako administrator”. 
    4. Na czas testu wyłącz nakładki i aplikacje działające w tle, np. Discord, MSI Afterburner/RivaTuner, VPN czy inne programy ingerujące w działanie gry.

Jeżeli po tym nadal będzie pojawiał się 0x186A1, podeślij mi plik DxDiag oraz informację, czy uruchamiasz FC 27 przez EA App, czy Steam. 

[Info] Jak wygenerować raport DxDiag

• p1eprzuuu's avatar
    p1eprzuuu
    Seasoned Novice
    16 hours ago

mam to samo ale bez bledu zadnego poprostu sie nie wlacza ostatecznie