Forum Discussion

Dobbryy's avatar
Dobbryy
Seasoned Newcomer
1 day ago

Arsenal vs arsenal

Grałem mecz division rivals i wyrzuciło mnie z gry bo wywaliło mi internet. Wszedłem do gry około 5h później i chciałem zagrać mecz division rivals. Nagle wchodząc do meczu pokazuje się spotkanie arsenal vs arsenal i pokazuje się komunikat o rozłączeniu połączenia. Internet cały czas mam. 
Usuwałem też ustawienia osobiste, składy i aktualizacje składów. Nic nie pomaga.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    23 hours ago

Hej Dobbryy​ 

Dzięki za dokładny opis. Widzę, że usunięcie Ustawień osobistych, składów i aktualizacji składów masz już za sobą, więc nie ma potrzeby powtarzać tych kroków.

Ponieważ problem pojawił się po wcześniejszym rozłączeniu, na początek odśwież sesję - całkowicie zamknij grę, wyłącz PC/konsolę na około 3 minuty i zrestartuj router.

Daj też znać, na jakiej platformie grasz i czy możesz uruchomić inne tryby online w Ultimate Team, np. Rush. To pomoże sprawdzić, czy problem dotyczy tylko Rivals.

• Dobbryy's avatar
    Dobbryy
    Seasoned Newcomer
    22 hours ago

EA_Kalina​ Gram na ps5, robiłem restart konsoli i routera. Problem jest ogólnie w ultimate team.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    21 hours ago

Dzięki za dodatkowe informacje! Proszę, usuń uszkodzone pliki gry i ponownie wykonaj zimny start konsoli.

Jednemu z graczy pomogła zmiana MTU w połączeniu. Nie jest to potwierdzone rozwiązanie, ale ponieważ restart routera i konsoli oraz usunięcie Ustawień osobistych masz już za sobą, warto to przetestować.

Na PS5 wejdź w Ustawienia > Sieć > Ustawienia > Skonfiguruj połączenie internetowe, wybierz swoją sieć i przejdź do ustawień zaawansowanych. Zamiast automatycznego MTU ustaw na próbę 1400 i sprawdź Ultimate Team.

Daj znać, jak Ci poszło.

• Dobbryy's avatar
    Dobbryy
    Seasoned Newcomer
    20 hours ago

Robiłem też zmianę mtu ale ustawiłem na 1252, nie wiem czy to ma jakieś znaczenie 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    18 hours ago

Dzięki za informację. Skoro testowałeś już MTU 1252 i problem nadal występuje, na razie wróć do automatycznego MTU, żeby nie dokładać kolejnej zmiennej.

Sprawdź proszę jeszcze dwie rzeczy na PS5. Wejdź w Ustawienia > System > Oprogramowanie systemowe > Historia błędów i zobacz, czy w czasie prób uruchomienia meczu pojawiają się tam jakieś błędy. Jeśli tak, podeślij kod lub zdjęcie.

Jeśli masz taką możliwość, zaloguj się też na inne konto PSN na tej samej konsoli i sprawdź Ultimate Team. 

• Dobbryy's avatar
    Dobbryy
    Seasoned Newcomer
    14 hours ago

Wszedłem teraz do gry bo chciałem zobaczyć czy wyskoczy jakiś błąd ale normalnie zagrałem mecz division rivals. Dziękuję za pomoc ale dalej nie wiem co wcześniej stało na przeszkodzie żebym rozegrał mecz.