Forum Discussion

Samsel-KZG-POL's avatar
Samsel-KZG-POL
New Novice
5 days ago

Pomocy

Witam mam taki problem ze jak wchodzę w świat otwarty i jest początek gdy mbappe każe zagrać 2 na 2 mam odliczanie i po tym odliczaniu zawsze wyrzuca mi grę wszystko chodzi świetnie a tu zawsze ten sam problem po odbliczeniu wyrzuca grę w tym świecie otwartym . 

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 days ago

Hej Samsel-KZG-POL​ 

Wygląda na to, że gra zamyka się w bardzo konkretnym momencie. Skoro pozostałe elementy działają prawidłowo, skupmy się na tym jednym momencie.

Jeśli grasz na PC, zacznij od naprawy plików gry w EA app > Biblioteka > FC 27 > Zarządzaj > Napraw. Na próbę obniż też ustawienia graficzne i sprawdź ponownie ten etap.

Jeśli nadal będzie wyrzucać grę, podeślij aktualny raport DxDiag. 

• Samsel-KZG-POL's avatar
    Samsel-KZG-POL
    New Novice
    3 days ago

Niestety to nic nie dało błąd jest nadal w tym samym miejscu reszta smiga swietnie ale niestety no nie moge wejsc w otwarty swiat i nie moge punktów sezonowych robic zadan ... wysyłam raport

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Dzięki za podesłanie raportu, Samsel-KZG-POL! Przejrzałam Twój DxDiag – masz bardzo mocny zestaw (Ryzen 7 5700X i RTX 4070), ale w dzienniku błędów systemu widać dwie istotne rzeczy: raporty odnotowują błędy jądra systemu (WHEA oraz Clock Watchdog Timeout), a dodatkowo grasz na monitorze ultrawide w rozdzielczości 3440 x 1440.

Sprawdźmy dwa konkretne ustawienia, które często rozwiązują crashe w tym dokładnie punkcie:

• Tymczasowy test rozdzielczości standardowej (16:9): W ustawieniach graficznych gry zmień na chwilę rozdzielczość na 2560 x 1440 lub 1920 x 1080 i przełącz tryb wyświetlania na W oknie lub Pełny ekran. Przejdź ten moment z odliczaniem u Mbappe – chodzi o sprawdzenie, czy silnik gry nie gubi się na przeliczaniu cutscenki w formacie 21:9.
    • Ograniczenie klatek w przerywnikach (Cutscenes): W ustawieniach grafiki w grze sprawdź opcję dotyczącą klatek w przerywnikach filmowych i ustaw ją na Pełna liczba klatek (Full Frame Rate).
    • Profil zasilania i taktowanie CPU: Ponieważ błędy w raporcie wskazują na chwilową niestabilność zegara procesora przy gwałtownym skoku obciążenia, upewnij się w systemie Windows (Plan zasilania), że masz wybrany profil Zrównoważony (Balanced), a w programach typu Ryzen Master nie masz ustawionego agresywnego podkręcania.

Daj znać, czy zmiana rozdzielczości na standardowe 16:9 pozwoliła przejść to odliczanie!

Samsel-KZG-POL
    New Novice
    2 days ago

Wszystko zrobiłem jak kazałaś i nadal ten sam problem w tym samym miejscu No az denerwuje mnie to bo nie mogę wejść do świata otwartego wszystko smiga tylko nie to .....

Samsel-KZG-POL
    New Novice
    2 days ago

Wszystko zrobiłem jak kazałaś i nadal ten sam problem w tym samym miejscu No az denerwuje mnie to bo nie mogę wejść do świata otwartego wszystko smiga tylko nie to .....

Samsel-KZG-POL
    New Novice
    1 day ago

Uff temat zamykamy jakoś się udało smiga gra 😆😁😀 i co najlepsze przy domyślnych poszło 😀