Forum Discussion

osi1121's avatar
osi1121
Rising Newcomer
1 day ago

Problem w przetworzeniu wyniku

Witam chciałbym przedstawić mój problem natomiast podczas wygranego meczu w rivals przy pobieraniu wyników wystąpił błąd ze strony serwerów ea przy czym zaliczyło mi to jako przegraną i straciłem passe przy dowiedzeniu się o tym z frustracji uderzyłem w ścianę przy tym prawie łamiąc sobie rękę proszę o jakieś rozwiązanie tego problemu

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 hours ago

Hej osi1121​ 

Niestety, nie ma możliwości ręcznej ingerencji w mecze, cofania rezultatów ani przywracania punktów. Wszystkie wyniki po utracie łączności z serwerem są rozliczane automatycznie przez system gry.

Żeby w przyszłości zminimalizować ryzyko takich rozłączeń na PlayStation tuż po gwizdku, warto zadbać o pełną stabilność połączenia z serwerami:

• Wyłącz PlayStation całkowicie (nie tryb uśpienia), odłącz kabel zasilający od gniazdka na około 3 minuty i włącz ponownie. To pozwala wyczyścić pamięć podręczną konsoli.
    • Wyłącz router na około minutę i uruchom go na nowo.
    • Jeśli konsola łączy się przez Wi-Fi, warto w miarę możliwości przetestować kabel Ethernet. Krótkie skoki sygnału bezprzewodowego potrafią zerwać sesję w momencie przesyłania danych końcowych meczu.

Trzymaj się i uważaj na rękę przy kolejnych spotkaniach!

Pozdrawiam,
    EA_Kalina