Forum Discussion

MastroNiX2115's avatar
3 days ago

Problem z wydajnością

Mam problem, gdy odpalam grę online strasznie mi zacina i pokazuje błąd z wydajnością u góry. Mam wszystko na najniższe i karta graficzna to: Geforce rtx 3060ti.

Podczas gry offline tez gra nie chodzi płynnie jak powinna

1 Reply

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Hej MastroNiX2115​ 

skoro przycięcia występują również podczas gry offline, to na początek skupiłbym się na wydajności komputera, a nie na samym połączeniu internetowym.

Spróbuj proszę kilku rzeczy:

1. Upewnij się, że Windows oraz sterownik karty NVIDIA są w pełni zaktualizowane. Jak rozwiązać problemy z grafiką na PC
    2. Zamknij na próbę programy działające w tle, szczególnie nakładki i programy do nagrywania obrazu. Jak wykonać czysty rozruch systemu na PC lub Mac?
    3. Sprawdź, czy w ustawieniach zasilania Windows masz ustawiony tryb nastawiony na wydajność.
    4. Spróbuj ograniczyć liczbę FPS w grze i sprawdź, czy przycięcia nadal występują.
    5. Jeśli masz więcej niż jedną kość RAM, sprawdź również, czy pamięć pracuje w trybie Dual Channel.

Samo ustawienie grafiki na najniższe nie zawsze rozwiązuje tego typu problem, FC 27 może mieć problemy z płynnością również przy obciążeniu procesora, pamięci RAM lub nierównym czasie generowania klatek.

Sprawdź również porady w tym poradniku:
    https://help.ea.com/pl/articles/ea-sports-fc/pc-performance/

Jeśli po wykonaniu tych kroków nadal będzie tak samo, podaj proszę:

• model procesora,
    • ilość RAM i liczbę kości (np. 2x8 GB),
    • rozdzielczość, w której grasz,
    • ile mniej więcej FPS osiągasz podczas meczu.

Jeśli możesz, wrzuć też zrzut ekranu w momencie, kiedy pojawia się ten symbol/błąd wydajności u góry ekranu.