Forum Discussion

Ogorek_7's avatar
Ogorek_7
New Rookie
1 day ago

Wyrzucanie z Ultimate Team

Już 2 raz w ciągu 1.5 godziny otrzymuje niesprawiedliwą porażkę w rivals grając w trybie współpracy i ponownie tracę swój boost za serie wygranych. Gdy zakończy się mecz następuje ładowanie ekranu po czym wyskakuje błąd z połączeniem z ultimate team, wyrzuca do głównego menu i po powrocie do trybu pokazuje, że opuściłem swój ostatni mecz. Dziękuje za sprawiedliwe traktowanie z waszej strony, to jest kpina, że coś takiego się dzieje i nigdy żadnej rekompensaty nie można się spodziewać, a jest to ewidentnie błąd z waszej strony, iż nie tylko ja tak miałem.

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Hej Ogorek_7​ 

Błąd i rozłączenie na ekranie ładowania po meczu zazwyczaj oznaczają problem z przesłaniem wyniku do serwera. Żeby sprawdzić, czy połączenie jest stabilne i nie gubi sygnału w kluczowym momencie, warto przejrzeć jakość połączenia. Daj znać, jak wyglądają u Ciebie wskaźniki pingu, jitteru oraz utraty pakietów (packet loss) w grze lub na stronie Raportu Jakości Połączenia EA.

Daj też znać czy grasz po kablu, czy przez Wi-Fi. Powodzenia w kolejnych meczach!

• Ogorek_7's avatar
    Ogorek_7
    New Rookie
    1 day ago

Gram po kablu na internecie radiowym, ale to nie zmienia sytuacji, w której grałem razem ze znajomym, który posiada światłowód i również uznano mu ten mecz jako porażkę.

• fijal7891's avatar
    fijal7891
    Seasoned Adventurer
    1 day ago

wykonałeś jakiekolwiek testy swojego łącza? test bufferbloat?

• U mnie przed chwilą był ten sam problem. Po meczu w draft który wygrałem po dogrywce 13:8. Zobaczyłem że mnie wylogowało i mecz został uznany walkowerem. Przez co straciłem żeton draft. Jakość połączenia w tym meczu  była oceniona na 99/100 i nie miałem żadnych lagów podczas meczu. 

• fijal7891's avatar
    fijal7891
    Seasoned Adventurer
    4 hours ago

Narzędzie jakości połączenia... ile razy było że trafiłem na przeciwnika poza Polską, ping 40ms, ocena słaba a gameplay dobry, a z drugiej strony ping 18ms, jakość połączenie bardzo dobra a gameplay słaby. ea fc jest bardzo wrażliwa na jitter i inne pieruństwa...