Snooooooopeeeek
25 days agoSeasoned Newcomer
Błąd płatności
Mam taki problem. Zmieniałem język, usuwałem dane robiłem wszystko to co przeczytałem i nic nadal to samo...
Przez stronę mogę kupować ale tam nie ma wszystkiego i chce aby to działało
Mam taki problem. Zmieniałem język, usuwałem dane robiłem wszystko to co przeczytałem i nic nadal to samo...
Przez stronę mogę kupować ale tam nie ma wszystkiego i chce aby to działało
Hej Snooooooopeeeek
Dzięki za screen. Ten błąd („zakup nieudany”, kod 20005) najczęściej oznacza problem z płatnością na poziomie konta sklepu, a nie samej gry - szczególnie jeśli przez stronę działa, a w grze nie.
Na ten moment spróbuj jeszcze:
- wylogować się i zalogować ponownie do sklepu (Google Play / App Store) na telefonie
- sprawdzić, czy metoda płatności jest aktualna i bez błędów
- wejść w ustawienia telefonu > aplikacje > sklep i wyczyścić dane/cache sklepu
- spróbować zakupu na innej sieci (np. dane mobilne zamiast Wi-Fi)
Daj znać, jak Ci poszło.
Nic to nie dało. Robiłem też nowe konto na innym telefonie to też nie poszło
Dzięki za odpowiedź. Chciałabym jeszcze doprecyzować kilka rzeczy. Gdy wspominasz o nowym koncie, masz na myśli nowe konto Google Play, czy nowe konto w grze?
Jeśli testowałeś nowe konto Google Play na innym telefonie i problem wyglądał identycznie, daj znać również, czy karta płatnicza była ustawiona jako domyślna metoda płatności podczas próby zakupu.
Mam też jeszcze jedno pytanie - czy korzystasz z VPN lub innej aplikacji zmieniającej lokalizację połączenia? Oraz czy obecnie przebywasz w tym samym kraju, który jest ustawiony na koncie Google Play? Czasami rozbieżność między lokalizacją, regionem konta a metodą płatności może wpływać na działanie zakupów w grze.
Było to nowe konto Google Play i nowe w grze.
Była ustawiona domyślna karta
Nie korzystam z VPN oraz innych aplikacji. Przebywam w tym samym kraju
To chociaż działa ci strona mi nic ... ogl na stronie jest wszystko poszukaj dobrze tak mi sie wydaje no graczy nie kupisz ale oni i tak za fc a fc pointy czy jak te zielone sie nazywa to w necie kupisz
Dzięki za wypróbowanie wszystkich podpowiedzi. W tej sytuacji najlepiej uzyskać dalszą pomoc, przechodząc do ustawień gry i zgłaszając problem bezpośrednio z poziomu urządzenia i konta w grze, na którym pojawił się problem.