Forum Discussion

Snooooooopeeeek's avatar
Snooooooopeeeek
Seasoned Newcomer
25 days ago

Błąd płatności

Mam taki problem. Zmieniałem język, usuwałem dane robiłem wszystko to co przeczytałem i nic nadal to samo...

Przez stronę mogę kupować ale tam nie ma wszystkiego i chce aby to działało 

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    21 days ago

Hej Snooooooopeeeek​ 

Dzięki za screen. Ten błąd („zakup nieudany”, kod 20005) najczęściej oznacza problem z płatnością na poziomie konta sklepu, a nie samej gry - szczególnie jeśli przez stronę działa, a w grze nie.

Na ten moment spróbuj jeszcze:
    - wylogować się i zalogować ponownie do sklepu (Google Play / App Store) na telefonie
    - sprawdzić, czy metoda płatności jest aktualna i bez błędów
    - wejść w ustawienia telefonu > aplikacje > sklep i wyczyścić dane/cache sklepu
    - spróbować zakupu na innej sieci (np. dane mobilne zamiast Wi-Fi)

Daj znać, jak Ci poszło.

• Snooooooopeeeek's avatar
    Snooooooopeeeek
    Seasoned Newcomer
    21 days ago

Nic to nie dało. Robiłem też nowe konto na innym telefonie to też nie poszło 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    20 days ago

Dzięki za odpowiedź. Chciałabym jeszcze doprecyzować kilka rzeczy. Gdy wspominasz o nowym koncie, masz na myśli nowe konto Google Play, czy nowe konto w grze?

Jeśli testowałeś nowe konto Google Play na innym telefonie i problem wyglądał identycznie, daj znać również, czy karta płatnicza była ustawiona jako domyślna metoda płatności podczas próby zakupu.

Mam też jeszcze jedno pytanie - czy korzystasz z VPN lub innej aplikacji zmieniającej lokalizację połączenia? Oraz czy obecnie przebywasz w tym samym kraju, który jest ustawiony na koncie Google Play? Czasami rozbieżność między lokalizacją, regionem konta a metodą płatności może wpływać na działanie zakupów w grze.

• Snooooooopeeeek's avatar
    Snooooooopeeeek
    Seasoned Newcomer
    19 days ago

Było to nowe konto Google Play i nowe w grze.

Była ustawiona domyślna karta

Nie korzystam z VPN oraz innych aplikacji. Przebywam w tym samym kraju 

• Byczus11's avatar
    Byczus11
    Seasoned Newcomer
    19 days ago

To chociaż działa ci strona mi nic ... ogl na stronie jest wszystko poszukaj dobrze tak mi sie wydaje no graczy nie kupisz ale oni i tak za fc a fc pointy czy jak te zielone sie nazywa to w necie kupisz