Forum Discussion

49a80be5799f4a22's avatar
24 days ago
Solved

FC Mobile - błąd 20005 przy zakupach w aplikacji (Android)

Witam chciałbym zrobić zakup w aplikacji, w grze bezpośrednio bo  w sklepie internetowym nie wszystko jest dostępne lecz mam problemy z transakcją. Łączyłem wszystko od nowa, instalowałem grę ponownie i nadal występuje Błąd, usuwałem pamięci podręcznej z wszelkiego rodzaju możliwość i nadal nic nie pomogło. Proszę do pomoc

• Jeśli masz już za sobą również tymczasową zmianę języka systemu na angielski, kolejnym krokiem będzie zgłoszenie problemu bezpośrednio z poziomu gry. Wejdź w Ustawienia > Pomoc i wsparcie i wyślij zgłoszenie z urządzenia oraz konta, na którym występuje problem. Dzięki temu zgłoszenie będzie zawierało informacje pomocne w dalszej analizie.

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    18 days ago

Jeśli masz już za sobą również tymczasową zmianę języka systemu na angielski, kolejnym krokiem będzie zgłoszenie problemu bezpośrednio z poziomu gry. Wejdź w Ustawienia > Pomoc i wsparcie i wyślij zgłoszenie z urządzenia oraz konta, na którym występuje problem. Dzięki temu zgłoszenie będzie zawierało informacje pomocne w dalszej analizie.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    20 days ago

Chciałabym jeszcze dopytać o jedną rzecz - czy karta płatnicza była ustawiona jako domyślna metoda płatności w Google Play podczas tych testów? Pytam, ponieważ samo dodanie karty do konta i ustawienie jej jako domyślnej to dwie różne rzeczy.

• 49a80be5799f4a22's avatar
    49a80be5799f4a22
    New Novice
    21 days ago

Właśnie jeżeli chodzi o konto Google to też robiłem. Usunąłem Konto google połączyłem go na nowo z grą. Sytuacja się nie zmienia nadal jest to samo co było. Kraj mam ustawiony poprawny. Metody płatności mam poprzez operatora sieci blik i karta. Dodawałem te metody pojedynczo i też nie było żadnych zmian w grze. Zakup jest na każdym produkcie znajdującym się w sklepie. Jest tylko "-" przy danym produkcie za gotówkę. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    21 days ago

Hej 49a80be5799f4a22​ 

Ten błąd 20005 w FC Mobile najczęściej oznacza problem z połączeniem gry ze sklepem Google Play, a nie samą grą - dlatego reinstalacja często nic nie zmienia.

Spróbuj jeszcze:
    - wejść do Google Play i upewnić się, że jesteś zalogowany na właściwe konto
    - usunąć i dodać ponownie konto Google w telefonie
    - sprawdzić, czy masz ustawioną poprawną metodę płatności (i kraj sklepu)
    - spróbować zakupu na danych mobilnych zamiast Wi-Fi

Daj znać jeszcze jedną rzecz - czy to dzieje się przy każdej próbie zakupu, czy tylko przy konkretnej paczce.