Forum Discussion

74apgk6dogzb's avatar
74apgk6dogzb
New Novice
22 days ago

Tryb "Stwórz Własnego Piłkarza" (Create-a-Player)

Siemanko! Mam propozycję na nową mechanikę, która mogłaby całkowicie odmienić FC Mobile i dać graczom ogromną motywację do codziennej gry. Co myślicie o dodaniu trybu "Stwórz Własnego Piłkarza"?

Wiem, że pierwszą obawą EA byłby balans i to, że ludzie przestaliby otwierać boksy. Ale mój pomysł całkowicie to rozwiązuje:

Jeden unikalny zawodnik: Każdy gracz może stworzyć tylko JEDNEGO własnego piłkarza (imię, wygląd, pozycja, wybrany styl gry). Reszta składu to nadal normalne karty, więc rynek i boksy dalej działają na 100%.

Czysty Grind, zero P2W: Zawodnik zaczynałby od bardzo niskiego OVR. Żeby podbić go wyżej, trzeba by wykonywać specjalne, trudne zadania dedykowane dla danego poziomu OVR oraz robić pełny Rank Up na każdym etapie.

Maksymalny limit (120 OVR): Karta mogłaby osiągnąć maksymalnie topowe 120 OVR, ale wbiłyby je tylko osoby, które poświęcą na to czas i umiejętności. Dla graczy Free-to-Play byłaby to nagroda marzeń za ciężką pracę w grze.

Wyobraźcie sobie stworzenie samego siebie, wbicie 120 OVR po tygodniach wyzwań i wpuszczenie takiej karty obok Tottiego czy Maldiniego!

Dajcie znać w komentarzach: Na jakiej pozycji ustawilibyście swojego zawodnika i jaki złoty Playstyle byście mu wybrali? Jeśli podoba Wam się ten pomysł, zostawcie lajka (XP), żeby moderatorzy EA to zauważyli! 🚀

6 Replies

• Hej EA_Kuba, wielkie dzięki za odpowiedź i miłe słowo! Fajnie, że pomysł się podoba.

Myślę, że taki tryb byłby strzałem w dziesiątkę dla zaangażowania społeczności. Żeby idealnie to zbalansować, gracz mógłby stworzyć tylko jednego takiego zawodnika na cały skład. Mega opcją byłaby też pełna wolność w wyborze narodowości (wszystkie państwa z reprezentacjami i te mniejsze), co świetnie współgrałoby z budowaniem zgrania (Chemistry) w drużynie.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    14 days ago

Hej 74apgk6dogzb​ 

Dzięki za podzielenie się z nami Twoim pomysłem! O ile nie jestem w stanie zagwarantować wprowadzenia tych zmian w grze, Twój pomysł brzmi naprawdę ciekawie. 

• 74apgk6dogzb's avatar
    74apgk6dogzb
    New Novice
    16 days ago

O, dokładnie o to chodzi! Taka „mini kariera” wewnątrz FC Mobile z codziennymi treningami i wyzwaniami dałaby masę frajdy. Zamiast bezmyślnego klikania tych samych eventów, człowiek miałby prawdziwy cel. Myślisz, że EA powinno też dodać opcję wybierania mu specjalnych cech (Playstyles) w miarę postępów w treningu?

• Do tego aby sprawiedliwie rozwijać swojego gracza coś na zasadzie treningów, mini kariera