Forum Discussion

TheBrothersPL's avatar
TheBrothersPL
Seasoned Newcomer
23 days ago
Solved

Brak FC Points w FC 26 Ultimate

Witam.

Na początku stycznia 2026r kupiłem grę FC 26 w wersji Ultimate w formie cyfrowej w sklepie na konsoli Xbox Series X. Grę prawdopodobnie kupiłem będąc zalogowanym na swoim koncie (kilkanaście miesięcy wcześniej na tym samym koncie kupiłem Game Pass Ultimate).

Na konsoli tej są jeszcze dwa inne konta użytkowników. Mają oni dostęp do gier dostępnych zarówno w Game Pass Ultimate jak i do zakupionej przeze mnie gry FC 26 Ultimate.

Gra FC 26 Ultimate uruchamiana jest (w trybie Ultimate Team) jedynie na jednym z dwóch dodatkowych kont. Mimo, że gra uruchamiana jest systematycznie już od ok 3 tygodni, na koncie nie pojawiła się nawet pierwsza z trzech paczek FC Points. Co miałbym zrobić, żeby pojawiły się FC Points'y na koncie?

• Hej TheBrothersPL​ 

W tym przypadku kluczowe jest konto, z którego została kupiona gra. Proszę sprawdź:

• na jakim koncie Xbox była kupiona edycja Ultimate (wejdź w historię transakcji na koncie Microsoft),
    • zaloguj się dokładnie na to konto, z którego wykonano zakup, i uruchom FC 26 co najmniej raz w Ultimate Team.

Ważne informacje:

• FC Points i zawartość edycji Ultimate nie są współdzielone między kontami na konsoli,
    • inne profile mogą uruchamiać grę, ale bonusy (FC Points, paczki) przypisywane są wyłącznie do konta kupującego,
    • jeśli gra była kupiona na innym koncie niż to, na którym grasz UT, FC Points się nie pojawią.

Jeśli po zalogowaniu się na konto kupującego FC Points nadal się nie wyświetlą, wtedy najlepiej skontaktować się z doradcą EA – na forum nie mamy możliwości sprawdzenia zawartości w grze.

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    22 days ago

Hej TheBrothersPL​ 

W tym przypadku kluczowe jest konto, z którego została kupiona gra. Proszę sprawdź:

• na jakim koncie Xbox była kupiona edycja Ultimate (wejdź w historię transakcji na koncie Microsoft),
    • zaloguj się dokładnie na to konto, z którego wykonano zakup, i uruchom FC 26 co najmniej raz w Ultimate Team.

Ważne informacje:

• FC Points i zawartość edycji Ultimate nie są współdzielone między kontami na konsoli,
    • inne profile mogą uruchamiać grę, ale bonusy (FC Points, paczki) przypisywane są wyłącznie do konta kupującego,
    • jeśli gra była kupiona na innym koncie niż to, na którym grasz UT, FC Points się nie pojawią.

Jeśli po zalogowaniu się na konto kupującego FC Points nadal się nie wyświetlą, wtedy najlepiej skontaktować się z doradcą EA – na forum nie mamy możliwości sprawdzenia zawartości w grze.

• TheBrothersPL's avatar
    TheBrothersPL
    Seasoned Newcomer
    22 days ago

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Sprawdziłem i grę faktycznie kupiłem ze swojego konta Microsoft. Założenie było takie, że z FC Points ma skorzystać mój syn posiadający inne konto Microsoft. Skontaktuję się z doradcą EA, czy jest jednak możliwość "przeniesienia" FC Points na konto syna - ja na swoim koncie jeszcze nie uruchamiałem gry w trybie Ultimate Team. Syn od ponad 3 tygodni gra w tą grę, więc ma już postępy i awansy do wyższych lig, zatem zależy mu, aby mieć FC Pointsy na swoim koncie.