Problem z uruchomieniem FIFA 20 (i FIFA 18 też)
Witam,
Mam problem z uruchomieniem gry Fifa 20. Zalogowałem się na swoim koncie EA, pobrałem grę Fifa 20 i spróbowałem odpalić. Wyskoczyło okienko Uruchamianie gry, pasek z animacją sugerującą pracę oraz hintem, że "Możesz dwukrotnie kliknąć kafel gry, by szybko ją uruchomić". I to okienko nie znika, w tle nic się nie dzieje. Gdy próbowałem odpalić grę w trybie offline wyskakiwał błąd EC:204, sugerujący że muszę odpalić grę online. Dodam że próbowałem robić wszystko co znalazłem w sieci:
- czyszczenie pamięci podręcznej
- wykluczenie folderów EA w zaporze windows (programfiles, programdata)
- uruchamianie jako administrator (gdy próbuje tak zrobić, wyskakuje na moment okienko, sam napis "przygotowywanie gry" z paskiem, tak samo szybko znika i absolutnie nic się nie dzieje)
- Zainstalowanie starego launchera Origin i próba odpalenia gry z plikami Origina na komputerze
- Próba ogarniczenia wątków procesora za pomocą ProcessLasso
- Reinstalacja
Dodam, że ten sam problem napotkałem próbując uruchomić FIFA 18. Spróbowałem odpalić jakąś dowolną, niewielką rozmiarem grę z EA App, więc padło na Bejeweled 3 i ona działa bez zarzutu, a przynajmniej się odpaliła. Na wszelki wypadek podaje specyfikacje komputera:
- Płyta główna: GIGABYTE Z790
- Procesor: Intel Core i7 14700KF
- RAM: Kingston 2x32GB
- Dysk: Kingston SKC3000D 2TB M.2 PCIe 4.0
- Karta graficzna: GeForce RTX 4070 Ti SUPER
Wydaje się, że problem leży w niemożliwości połączenia się aplikacji z serwerami odnośnie uznania licencji (wszelkie połączenia sieciowe są odblokowane dla EA App i pochodnych) bądź problemem aplikacji do zapisania ich na komputerze. Proszę o pomoc z problemem.
Pozdrawiam